• Forside

Traction control forbud en fordel for Force India

Force India præsenterede holdets tre 2008 kørere i Mumbai, Indien for et par dage siden. Under præsentationen lagde teamchef Vijay Mallya vægt på, at TC forbuddet vil gøre kørerens rolle mere tydelig.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/1 2008 klokken 11:01

Force India mener, at traction control forbuddet i år vil hjælpe Giancarlo Fisichella og Adrian Sutil på banen. Begge kørere har evnerne til hurtigt at vænne sig til den manglende kørerhjælp, hvilket vil bringe holdet lidt tættere på de andre.

”Afskaffelsen af traction control vil betyde, at køreren får mere indflydelse, og her tror jeg vi vil gøre det godt. Kørernes talent vil komme i forgrunden. Giancarlo er meget erfaren og han ved, hvad han skal gøre.”

Force India præsenterer deres kørere for 2008

”Hvad der imponerede mig meget omkring Adrian (Sutil) var da han scorede hans første point i det japanske Grand Prix. Når man er hurtig i regnen, så viser det meget.”

Giancarlo Fisichella bakkede Vijay Mallya op.

”Jeg tror det er godt for holdet, men også for os kørere. Jeg kørte to dage på Jerez uden al elektronikken og jeg nød det – det var sværere, men også mere menneskeligt. Det er nemmere at lave fejltagelser, sværere at spare dækkene, og at holde bilen stabil under nedbremsning.”

I næste uge er årets første officielle test. Her får vi det første fingerpeg på, hvilke kørere der foreløbig har vænnet sig mest til de nye regler.