• Forside

Turen går til Barcelona og Bahrain

Testen i Valencia er netop overstået, og allerede er nu er flere teams i gang med at flytte materiel til den næste test. Igen i næste uge vil man kunne høre Formel 1 motorerne brøle over spansk asfalt, men også i den varme ørken i Bahrain.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/1 2008 klokken 17:01

Ferrari og Toyota tager i næste uge til Bahrain for at deltage i en maratontest. Seks dage vil de to hold teste under det varme klima, men at det kun er Ferrari og Toyota, der har valgt at tage turen overrasker Bahrain International Circuits arrangører.

Bahrain kan nemlig simulere en del af de udfordringer, som alle teams bliver udsat for senere på sæsonen. Derfor er der fornuft i at få testet bilerne under så ulidelige betingelser som muligt, så man ikke står i marts og april og undrer sig over, hvorfor bilerne ikke opfører sig som de gjorde i det køligere Europa.

Sidste år testede Ferrari også i Bahrain

Sidste år valgte næsten alle teams at tage til Bahrain, og derfor har det overrasket arrangørerne, at det kun er to teams, der vælger den mulighed. Men en talsmand fra BIC siger, at han formodet, at det er logistikken, der er problemet.

Det er ikke helt billigt at flytte et helt testteam til Bahrain, og når varigheden er hele seks dage, så bliver det ikke meget nemmere. I stedet vil de fleste andre teams teste på Circuit de Catalunya i næste weekend.

Barcelona testen er lidt speciel, da den bliver afviklet i weekenden 1. til 3. februar. Det giver til gengæld Renault og Honda muligheden for at præsentere deres biler, og så teste i fuld krigsmaling næste weekend. Når testen er slut vil banens ejere gå i gang med flere reparationer på banen på vegne af ønsker fra FIA og FIM (Motorcykelpendanten til FIA).

Circuit de Catalunya i Montmelo skal i næste uge igen bruges til en Formel 1 test

Så der er lidt at glæde sig til til næste weekend, hvor Williams kommer med deres tredje special bemaling og RA108 og R28 vil teste i deres fulde bemaling.