• Forside

Bliver Malaysia et natteløb?

Da Singapore blev bekræftet som Formel 1 historiens første natteløb, blev der i tiden efter diskuteret kraftigt mellem Formel 1 chefen Bernie Ecclestone og flere andre østerlandske baner omkring muligheden for flere natteløb.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/1 2008 klokken 09:01

Et af de løb var det australske Grand Prix i Melbourne, der blev bedt om at kigge på muligheden for et nat/aftenløb, når den nuværende kontrakt udløber. En anden bane var Sepang banen udenfor Kuala Lumpur, der i første omgang takkede nej, men ligesom arrangørerne af det australske Grand Prix er ved at komme på andre tanker.

For Bernie Ecclestone er ikke bange for at smide et par trodsige arrangører ud af Formel 1 kalenderen, så det er bedre at makke ret. Derfor er Mokhzani Mahathir, der er præsident for Sepang banen gået i gang med at undersøge muligheden for at oplyse banen.

Ferrari garagen på Sepang-banen i Malaysia. Lørdag 7. april 2007

Et lyssystem som skal være permanent på banen og ikke som ved årets Grand Prix i Singapore en bane med midlertidig oplysning. Makhzani Mahathir har kontaktet det samme firma, som står for oplysningen i Singapore for at kigge på mulighederne.

Det udtalte han til den lokale malaysiske avis ’New Strait Times’, der gik i pressen sidste tirsdag.

”Vores mål er at afvikle et natløb næste år og de samme konsulenter, som står for belysningen til Singapores Grand Prix vil rådgive os om vores lyssystem.”

Nick Heidfeld i Sepang 2005

En fordel ved et aften/natteløb i Malaysia er udover det bedre europæiske tidspunkt, at Malaysia plejer at være et af årets varmeste løb. Ved et løb afviklet om aftenen vil temperaturen have sænket sig til det mere behagelige, og det vil måske få flere af de lokale til at komme til løbet.