• Forside

Renault med ny vinge i Australien

Når Albert Park lægger asfalt til årets første løb, vil Renault stille op med en radikal ny bagvinge, siger en kilde tæt på Renault-teamet. Dermed dropper man den nuværende bagvinge.

Af: (@bmf1.dk) d. 7/2 2008 klokken 12:02

Ifølge en kilde tæt på Renault-teamet, vil det franske hold introducere en meget anderledes bagvinge, op til årets første løb i Australien. En såkaldt W-vinge.

Kilden, der vælger at være enonym, fortæller til f1today.nl, at Renault med vilje ikke har valgt at teste vingen i presæsonen, med fare for at den ville blive kopieret.

det bliver ikke denne vinge, Renault vil stille op med i Australien. En såkaldt W-vinge er ved at blive udviklet

"Jeg har set den i vindtunnel-test, og den er helt unik," siger kilden, og afslører dermed, at han ikke bare er tæt på teamet, men måske endda er med i udviklingen af den nye vinge.

Bagvingen er blevet kaldt en W-vinge, da det refererer til den unikke form vingen har. Der gættes på, at vingen vil kunne hente op til et halvt sekund per omgang, og det betyder, at Fernando Alonso og Nelson Piquet pludselig har en langt hurtigere bil.

Men Renault teamet, der har brug for lidt held i sprøjten, er måske ikke det eneste team med ideer i den retning. Også Williams skulle efter sigende have planer om at udvikle en lignende vinge. Lugter her lidt af udveksling af informationer?