• Forside

3. Frie træning: Dobbelt “sejr” til BMW

Den 3. Frie var præget af vild aktivitet fra alle sider, efter et kvarters tid, så vi både Timo Glock og Fisichella køre af banen. Begge kom dog tilbage uden problemer. En heftig indledning på en noget speciel træningsseance.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 15/3 2008 klokken 03:03

Efter 20 minutter begyndte de store navne at rulle ud, og Raikkonnen begynder som den første at presse Timo Glocks foreløbige fører tid. Massa tager ret uproblematisk fra førstepladsen fra Timo Glock og så gik det stærkt. Først Massa, så Alonso, få sekunder efter tager Raikkonen føringen, så Nico Rosberg og slutteligt Alonso igen. Mark Webber gav de fremmødte fans lidt at se på, men kunne ikke gentage tidligere træningers succes.

Lewis Hamilton blev først bemærket da han kørte tværs over græsarealet ved sving 1 få omgange senere sætter han 4. Bedste foreløbige tid.

Der er nu 32 min tilbage, og placeringerne skifter hele tiden, der er rigtig mange kørere på banen. Det skal bemærkes at rigtig mange kørere, er ude for at snuse til græsset, det ser altså ud til at den manglende Traction Control stadig volder problemer når der køres til grænsen.

Med 20 minutter tilbage klemmer Raikkonen akkurat sig ind foran Alonso der har taget teten, også Raikkonen må ud at bide lidt i græsset ved sving 1, det ser ud til at indbremsningen her driller mange af kørerne. Tiderne begynder herefter at rasle ned, og vi ser færre og færre fejl.

Træningens overraskelse stod Sebastian Vettel for da han med 12 minutter igen savede et halvt minut af Raikkonens føring, kort efter river Fisichella sin bil over stregen i anden bedste tid, kun 0,035 s fra, og Mark Webber afslutter den foreløbige top 3.

Nick Heidfeld i midten omgivet af Vettel og Mark Webber. Japans GP 2007

Vi ser at flere kørere har skiftet til de blødere Bridgestone, og Williams stjernefrø Nico Rosberg, viser lovende takter, ved at forbedre dagens tid med yderligere et halvt sekund, og tager 1. pladsen med 1:26,171.

Der går dog ikke længe før Alonso, også på bløde dæk, har taget føringen tilbage.

Nu melder BMW sig imidlertid i kampen, og med en hurtig ”1-2-kombination” sætter Nick Heidfeld og Robert Kubica på de to øverste pladser. Heidfeld tager føringen med 1m 25,950s og kort efter forbedrer Kubica med 3 tiendedele.

De følges ad de røde og sølvfarvede, denne gang var alle uden for top 10. Billedet er fra Bahrain 2007

Nico Rosberg og David Coulthard runder top 5 af med, med Fernando Alonso på 3. Pladsen, der ser ud til at have fået skub i Renaulten. Mark Webber tog 6. Pladsen, og Jarno Trulli runder top 10 af, med Jenson Button på 7. Pladsen efterfulgt af Vettel og Fisichella.

Titeludfordrerne fra McLaren og Ferrari satte alle biler uden for top 10. Bedst placeret blev Massa på 11. Pladsen efterfulgt af Lewis Hamilton. Raikkonen matte se sig henvist til 14. Pladsen, værst var det dog for Heikki Kovalainen, der næsten et sekund efter holdkammerat Hamilton på 12. Pladsen må tage til takke med træningens 20. Bedste tid.