• Forside

Ferrari med radikal ny næse

Ferrari-teamet fik en gevaldig én over næsen i sæsonens første løb i Australien,men nu er der måske råd på vedj. En ny næse introduceres måske, når Bahrain´s Grand Prix afholdes i næste måned.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/3 2008 klokken 10:03

Ferrari F2008, der havde vist sig så usårlig gennem hele vinteren, faldt i gennem under søndagens afvikling af det Australske GP på Albert Park. Nu er der måske hjælp at hente, i form af et radikalt nyt næse-design, der sandsynligvis bliver introduceret i Bahrain næste måned.

Der har tidligere været tale om en anderledes front til Ferrari´en, hvor man laver om på selve det yderste af næsen. Der har været tale om et hul eller en slags åbning, lige hvor logoet for Bridgestone findes i dag. Det menes, at hullet placeres således, at den resterende luft fordelt fra frontvingen, yderligere bliver delt i en henholdsvis hurtig og langsom luftstrøm, således at der skabes endnu mere downforce, hvilket vil hjælpe bilen i svingene.

Red Bull´s Geoff Willis har også haft sine spekulationer om designet, og siger: "Dens funktion er sikkert, at benytte den centrale del af frontvingen på en bedre måde."

Ifølge Diario As, bliver det nye tiltag indført i enten Bahrain eller løbet lige efter, det spanske på Catalunya-banen.