Sakhir. Læs her vores omfattende optakt der indeholder alle de oplysninger du har brug for, for at være forberedet til løbet, samt vores egen mening om den nuvrende situation i Formel 1." />
  • Forside

Løbsoptakt: Bahrains Grand Prix

Vi begynder at se frem imod det kommende løb der er er er Bahrains Grand Prix og som foregår på ”Bahrain International Circuit” eller normalt kaldet Sakhir. Læs her vores omfattende optakt der indeholder alle de oplysninger du har brug for, for at være forberedet til løbet, samt vores egen mening om den nuvrende situation i Formel 1.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 1/4 2008 klokken 13:04

Indledning
Banen er 5.412 km lang og da løbet foregår over 57 omgange bliver løbsdistancen 308.238 km. Der er i øvrigt plads til 50'000 tilskuere på banen, og faciliteterne på banen er 'state og the art' da den er meget ny.

Der er fire lange lige stræk hvor hastigheden kommer op på omkring 320 km/t i slutningen af det lige stræk der går forbi pitten og ind i sving 1. Hastigheden i det langsomste sving er nede på 100 km/t i sving 5.

Bahrain ligger i en anden tidzone en Danmark og det er en god idet at tjekke TV-tiderne.

Bridgestone har medbragt de mellem og de bløde dæk til Bahrain (ud af superblød, blød, mellem og hård), hvilket er en ændring i forhold til sidste år hvor de mellem og de hårde dæk var med. Sidste år anvendte Filipe Massa i øvrigt den mellem blanding da han satte pole, og vandt løbet med en mellem-mellem-hård rækkefølge. Holdene har altså færre relevante data til rådighed end de havde ved de to første løb, hvor blandinger var de samme som i 2007.

Der er varmt i Bahrain og temperaturerne er normalt omkring de 35 grader og der er stort set ingen risiko for regn.

De fleste hold vil formentlig gå efter en to-stops strategi, men en et-stop strategi er dog før set.

Siden sidst
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Banen
En detaljeret gennemgang af banens historie finder du i vores banemenu om Sakhir. Her gennemgår vi kun kort sidste års løb.

Referat
Med både pole, hurtigste omgang under løbet og sejren gjorde Felipe Massa (Ferrari) rent bord, hvilket var med til at rette op på en ikke alt for god sæsonstart for brasilianeren. Selvom han aldrig rigtig satte Lewis Hamilton på plads i løbet, så havde han bortset fra nogle få omgange i forbindelse med pitstoppene føringen fra start til mål.

Med sin andenplads blev Lewis Hamilton (McLaren) den første førsteårskører i 40 år til at være på podiet i sine tre første løb. Holdkammeraten Fernando Alonso klarede sig til gengæld mindre godt idet han måtte se sig slået af Nick Heidfeld (BMW) i en ren duel. Podiet blev med Kimi Räikkönen (Ferrari) som treer for første gang i 2007 med begge Ferrari-kørere.

Dagens måske mest imponerende præstation stod David Coulthard (Red Bull) for. Efter at have startet som nummer 21 nåede han op i pointene, inden han godt halvvejs i løbet sluttede en dum dag for Red Bull med en ødelagt drivaksel.