• Forside

Williams gør klar til Bahrain

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/3 2006 klokken 11:03

Den 12 marts lægger Gulf staten Bahrain asfalt til årets første løb I denne Formel 1 sæson.

Denne sæson vil byde på mange nye udfordringer for Williams, der efter sidste sæson måtte vinke farvel til deres motor samarbejdspartner BMW, der valgte at gå egne veje med købet af Sauber holdet.

Så med en ny Grand Prix pilot, i form af Nico Rosberg og nye motorer fra Cosworth, bliver det spændende at se, om Frank Williams' hold kan gøre sig gældende igen efter en konstant nedtur.

Så åbningsløbet på Sakhir banen bliver nærmest som at starte på ny. Alt er nyt, på nær Mark Webber.

Williams har forberedt sig godt til årets første løb og meget tyder på, at Cosworth har lavet en af feltets absolut stærkeste motorer, som tilmed ser ud til at være stabil.

Yderligere har Williams også brugt vinteren på, at foretage et skifte af deres dækleverandør, så de i år vil stille til start med Bridgestone dæk.

Efter at Michelin sidste år var de absolut bedste til at lave et dæk, der levede op til reglerne om et dæk til hele weekenden, er Bridgestone øjensynligt igen med, efter det igen er blevet tilladt at skifte dæk.

De støvede forhold i Bahrain sætter også store krav til holdene og hvor gode de er til at sætte bilen op. Der er som regel meget glat, når man kommer udenfor idealsporet, men hvor slemt det bliver afhænger af, hvor meget det kommer til at blæse.

Motorerne i Bahrain bliver også udsat for en del mere og luftfiltrene skal være større, så de så vidt muligt forhindre sand i motoren, som i så fald vil blive udsat for et enormt slid.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER