• Forside

Læger godkender Kovalainen til Tyrkiet

Alt er klappet og klart for Heikki Kovalainen og han kan med sindsro se frem til Tyrkiets Grand Prix. Diverse medicinske test godkender den finske kører som fit for fight og han kan dermed trykke på startknappen i sin McLaren-racer til fredagens træning.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/5 2008 klokken 13:05

En talskvinde fra McLaren har netop meddelt os, at Heikki Kovalainen er meldt klar til weekendens løb i Tyrkiet. Lægerne har dermed sagt god for finnen, der er teamkammerat til Lewis Hamilton.

”Efter de medicinske undersøgelser her til morgen, udført af FIAs medicinske delegerede, professor Jean-Charles Piette og løbets cheflæge, Dr. Cem Boneval, er Heikki Kovalainen godkendt og kan dermed deltage i det Tyrkiske Grand Prix 2008,” udtaler hun.

Heikki Kovalainen inden uheldet under Spaniens GP 2008.

Kovalainen kom på hospitalet efter et mekanisk kollaps i venstre forhjul på McLaren-raceren under Spaniens Grand Prix, hvor bilen, med ca. 200 km/t, fortsatte frontalt ind i dækbarrien ved indgangen til et af banens store sving.

Finnen har siden været til genoptræning i Finland og har understreget, at han ikke har mén af uheldet, at han er 100% klar og at han glæder sig til at sætte sig bag rattet igen.

”Jeg er naturligvis meget glad for FIAs Medicinske Teams beslutning,” siger Kovalainen. ”Jeg ankom her (i Tyrkiet, red.) i dag og følte mig sikker på, at kunne gennemføre FIAs’ test, og hvis jeg ikke havdefølt mig 100% i orden, så havde jeg sagt det til teamet og var blevet hjemme.”

Ikke uden grund er Kovalainen temmelig begejstret for dagens sikkerhedsstandarder i Formel 1, om end han mener, at ulykken så værre ud, end den egentlig var.

”Tommelfingrene op for FIAs sikkerhedsstandarder og for gutterne i Spanien, som arbejdede så hårdt på at få mig sikkert ud af bilen.”

”Jeg tror at ulykken så lidt værre ud, end den egentlig var for mig. Jeg havde lidt hovedpine, men var tilbage i træningslokalet næsten med det samme. Nu ser jeg frem til weekenden og til resten af sæsonen,” slutter Kovalainen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER