• Forside

Sato: Jeg bliver i Formel 1

Efter Super Aguris økonomiske blackout i tirsdags føjes teamets to kørere nu til listen over verdens mange arbejdsløse. Men Takuma Sato vil det anderledes.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/5 2008 klokken 13:05

Selv om Super Aguri i tirsdags måtte lukke og slukke da Honda trak stikket til teamet, og dermed ødelagde mulighederne for at fortsætte i Formel 1, så er Takuma Sato (billedet) fast besluttet på at forblive i gamet.

”På nuværende tidspunkt er jeg ikke sikker på, hvad det næste er, der vil ske, eftersom jeg har koncentreret alle mine kræfter om at køre i SAF1,” lyder det i en officiel erklæring fra japaneren.

”Sammen med min manager ser jeg på mine muligheder, og jeg vil komme med en udtalelse, når det er passende. Men jeg har ingen intentioner om at trække mig tilbage fra F1.”

Takuma Sato i SA108.

”Jeg føler, at jeg er på toppen af min karriere og jeg ønsker at give meget mere til mine fans og tilhængere i både Japan og hele verden. De har støttet mig utroligt igennem hele min karriere.”

Og fansene har været sure i kølvandet på Super Aguris exit. Således har adskillige fans i går protesteret udenfor Hondas hovedkvarter. Og Sato er enig med dem.

”Hvad skal jeg sige? Jeg er utroligt ked af det og skuffet over, at Super Aguri F1 Team har måttet trække sig fra F1,” siger han. ”Jeg er selvfølgelig klar over, at situationen har været meget svær for dem, men jeg håbede virkelig, at det ville lykkes at finde en løsning. Men af en eller anden årsag lykkedes det ikke.”

”Med alle de problemer der har været, har jeg blot forsøgt at være optimistisk og været fokuseret på at støtte teamet, som jeg nu kan gøre det.”

Takuma Sato og holdet fejer Super Aguri F1's første point.

Sato roser samtidig sit nu forhenværende team for den helt utrolige figherånd, som de har haft.

”Det er utroligt at tænke på, at for kun et år siden scorede vi vores første point nogensinde, og at de stærke følelser, og begejstringen dengang, nu er vendt til skuffelse – på bare et år,” slutter en trist Takuma Sato.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER