• Forside

Hårdt angreb på McLaren

Navnene Andretti og McLaren er to navne, som ikke går særlig godt i spænd. Michael Andretti kørte i 1993 for holdet, men som alle sikkert husker, så gik det ikke godt. Tre løb inden sæsonafslutningen blev Michael Andretti sendt retur til USA med en ´duer ikke´-mærkat på ryggen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/6 2008 klokken 10:06

Det skete efter Michael Andrettis bedste løb på Monza banen i Italien, der sluttede med en plads på podiet. Da Michael Andretti kom tilbage til USA skrev han kontrakt med Chip Ganassi teamet i IndyCar, og vandt det første løb i sæsonen i et Reynard chassis, som debuterede ved løbet. Løbet blev afviklet på Surfers Paradise banen i Australien.

Michael Andrettis søn Marco anklagede i ugen op til Indianapolis 500 løbet McLaren teamet for at have saboteret Michael Andrettis Formel 1 karriere. Det har altid heddet sig, at Michael Andrettis manglende gennembrud i Formel 1 skyldtes amerikanerens manglende testtid og mange rejser hjem til familien i Nazareth, Pensylvania.

Marco Andretti udtalte til ’The Associated Press’: ”Hvis du spørger mig, så var det sabotage.”

”De (McLaren) ville få bilen til at gøre mærkelige ting i svingene elektronisk.”

Ayrton Senna var en af de få støtter Michael Andretti havde i Formel 1

Afdøde Ayrton Senna var en af de få, der kendte sandheden sagde Marco.

“Han var en af de få, der vidste hvad der foregik i teamet, og jeg tror han troede på min far. Det var på Monza, hvor han sagde ’Giv ham min bil. Sæt den op som min’.”

“De (McLaren) ønskede han skulle fejle. Det var en rigtig dårlig situation. Virkeligheden var, at de havde Mika Häkkinen til at komme ind og erstatte ham for en hel del mindre end de betalte min far, og det var grunden.”

”Derfor fik de ham til at se dårlig ud.”

Marco Andretti vil gerne køre Formel 1, men det bliver nok ikke hos McLaren den unge kører sender ansøgningen hen.

Hårde ord for den unge Marco Andretti, der gerne vil til Formel 1. Det skal dog gerne være med et godt resultat fra IndyCar og Indianapolis 500 i bagagen.

McLaren har ikke ønsket at kommentere Marcos beskyldninger.