• Forside

Massa tager 1. Frie træning i Canada

En fugtig start på weekenden for Canadas Grand Prix er her til aften, dansk tid, skudt i gang. Det med Ferrari i front med Felipe Massa bag rettet, mens det var de to BMW Sauber piloter, der satte sig på de næste to.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/6 2008 klokken 20:06

Som forudsagt her på BMF1, var der tale om en våd, eller måske rettere, fugtig omgang træning, da Formel 1 feltet indtog det nord amerikanske kontinent for at afvikle årets canadiske Formel 1 Grand Prix.

Som vi efterhånden er så vant til, var der hurtigt biler på banen, men kun for at kører en installationsomgang. Hvis vi skal finde lidt overraskelser, var det, at det var BMW Sauber piloten, Nick Heidfeld der var den første ude på den våde bane, og det med de rigtige regnvejrsdæk.

Men så kom vi også tilbage til det normale setup, hvor det var de små hold der satte de første tider.

Efter 35 minutter, begynder man at kunne se en tør vej rundt på den canadiske bane, hvilket betyder at tiderne falder voldsomt, dog uden nogen har monteret tørvejrsdæk.

Nick Heidfeld i BMW er nu hurtigste mand. 10 minutter efter vi for alvor har set et tørt spor.

Hos Ferrari har man ventet på den tørre bane, hvorfor vi efter 46 minutter først ser Kimi Räikkönen på banen. Kort efter kommer også Felipe Massa på banen i den anden Ferrari.

Med 25 minutter tilbage af den første frie træning, er det Glock i Toyota, der er den første der våger pelsen med tørvejrsdæk, hvilket viste sig at være en ret god satsning. Glock røg lige til tops.
Efter et par omgange på tørvejrsdækkene, var Glock hele tre sekunder hurtigere end de øvrige. Så mon ikke det var på tide at komme på banen for de normale favoritter?

Med 15 minutter tilbage, er der virkelig gang i den. Alle er ude på tørvejrsdæk og der bliver sat nogle ganske fornuftige tider.

Räikkönen viser, at han har det godt på banen og sætter sig på toppen, men Hamilton viser også, at han formår at kører hurtigt samtidig med at han drifter McLaren raceren ud af svingene.

Med lidt over et minut tilbage, bytter Massa sin P4 ud med P1 og bliver den første mand under 1.18. En tid som kun Robert Kubica i BMW formår at komme i nærheden af, men som Massa forbedre yderligere og slutter næsten 3 tiendedele hurtigere end Kubica, som er den eneste ud over Massa, der kom under 1.18.

Så det var den unge brasilianer, der igen viste sig at være manden at slå, men lidt overraskende var det, at det var de to BMW piloter, der indtog de følgende pladser.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.