• Forside

Hamilton tager 2. Frie træning i Canada

BMW er i topform, men McLaren og især Hamilton, er i endnu bedre form, her dagen før den vigtige kvalifikation til årets Canadiske Formel 1 Grand Prix i Montreal. Webber er dog også med helt fremme i Red Bull raceren.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/6 2008 klokken 21:06


Fugten fra den første træning, er afløst af en lettere skyet himmel, der dog ikke kommer nedbør fra. Træningen starter meget anderledes end den første, da flere af topkørerne, herunder Kimi Räikkönen i Ferrari, der dog starter meget langsomt.
Efter 5 minutter, er der 15 ud af de 20 piloter på banen, så der er da lidt underholding for tilskurerne.

Robert Kubica viser igen, at han ikke har noget problem med at komme tilbage til banen, hvor han sidste år havde en meget voldsom ulykke. Han er hurtigste mand efter 7 minutter.

Den tøre bane, giver de mange piloter ekstra arbejde, da man forventer at løbet og ikke mindst kvalifikationen også bliver tør, så det er bare at få så meget ud af træningen som muligt.

Alle går til den, hvilket betyder at der er flere der lige skal se hvordan banen ser ud, når snuden vender den modsatte vej.

McLaren lader til at have mest ud af den tøre bane, da Hamilton sætter sig på P1. Men BMW Sauber piloterne har ikke forstået, at man ikke er hurtig på både våd og tør bane, da de placere sig helt fremme igen.

Efter en hektisk start, falder der lidt ro på feltet en halv time inde i træningen.

Renault piloten, Nelson Piquet, der har det svært og er under pres for at vise resultater, fik problemer med bilen og måtte udgå. Noget der tydeligt ikke huede den unge pilot.

Top 6 bliver hurtigt fordelt mellem de normale toppiloter, hvor Hamilton viser sin styrke.
Men BMW er stærke, især Kubica, der igen viser at han er hurtigere end Heidfeld, der ikke længere ser så Quick ud.

Første mand efter de tre top teams er Mark webber i Red Bull raceren, der endnu engang beviser, at Red Bull er det 4. Bedste hold som det ser ud nu.
Holdkammerart David Coulthard har det dog ikke helt så godt, i den Renault motoriserede racer og placerer sig langt længere nede i feltet, som nr. 12.

Men lige under 20 minutter tilbage af denne anden træning, får Massa problemer med Ferrarien og må stille bilen ind til sinden, men noget der ligner et gearkasse problem.

Her oplever vi så dagens Marskal show, da de ikke kan finde ud af at få bilen igennem den åbning, som Massa ellers så pænt hande parkeret bilen ud for. Det endte med at Massa selv måtte vejlede dem, så bilen kunne komme i sikkerhed.

På sidste omgang er Kubica tæt på at tage P1, men en fejl i sidste sving sætter ham ned på P2.

Hamilton må dog siges, at have styr på sagerne, så hvis forholdene forbliver som de var her i anden træning, er den unge brite et godt bud på en P1 og en sejr søndag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.