• Forside

Kvalifikation Canadas GP - Hamilton på pole

Efter to fugtige og en tør sidste træning var der lagt op til en heftig kvalifikation i Montréal, og kampen på den hurtige bane kom ikke, som ventet, til at stå imellem Ferrari og McLaren, men derimod sidstnævnte og BMW. Følg kvalifikationen som den formede sig LIVE her på BMF1.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/6 2008 klokken 18:06

Velkommen til BMF1's LIVE dækning af kvalifikationen til Canadas Grand Prix på banen Circuit Gilles Villeneuve, opkaldt efter den legendariske canadiske kører.

Med sine hurtige langsider favoriserer Gilles Villeneuve-banen i Montréal i høj grad de hurtige biler, og dermed Ferrari og McLaren, men under lørdagens sidste træning viste Nico Rosberg, Williams Toyota, sig som hurtigste mand.

Således sluttede Rosberg træningen som hurtigste mand i tiden 1:16.555 fulgt af Kimi Räikkönen i 1:16.589 og endelig Lewis Hamilton i 1:16.725.

Et blik ud over en del af Gilles Villeneuve-banen i Montréal, Canada.

Nedenfor kan du følge kvalifikationen, som den udviklede sig LIVE i Montréal.



Q1
Vi venter på de første biler, hvis dæk vil møde en asfalttemperatur på 44 grader. Sædvanligvis ville man vente en Super Aguri, men det entusiastisk, kæmpende team er på ubestemt tid ude af Formel 1 på grund af smerter i økonomien.

Der er dårligt nyt for Toro Rosso, idet begge kørere røg ud under kvalifikationen: Sebastian Vettel skadede sin bil så meget, at han må starte fra pitudkørslen i en frisk bil og teamkammeraten Sebastien Bourdais smadrede sin bil så heftigt, at han skal starte med ny gearkasse og dermed får 5 pladsers straf på startgridden. Bourdais klagede over en fedtet og beskidt bane som årdag til miséren.

Første folk på banen er Adrian Sutil i Force India og Nelson Piquet i Renault. De følges kort efter af Glock, Fisichella, Coulthard og Nakajima.

Efter 5 minutter er Kimi Räikkönen hurtigst i tiden 1:17.684 tæt fulgt af teamkammeraten Felipe Massa i 1:17.797. Begge kører på de hårde dæk. Kort efter forbedrer finnen tiden til 1:17.301.

Med 9 minitter tilbage forbedrer Hamilton tiden til 1:16.909 fulgt af teamkammeraten Heikki Kovalainen med 1:17.287.

Indtil nu har BMW Sauber glimret ved sit fravær, men med kun 7 minutter tilbage kommer de to blå-hvide biler endelig på banen. Kubica sætter sig omgående på en 5. hurtigste tid og Heidfeld som nr. 15. Der er plads til forbedring hos tyskeren.

5 minutter tilbage og Hamilton er stadig hurtigst fulgt af Kovalainen, Räikkönen, Massa, Alonso, Kubica, Nakajima, Massa, Webber, Trulli og Heidfeld.

Lewis Hamilton hurtigst i Q1.

Et kig ind i Hondas garage viser en Jenson Button med korslagte arme, og det kan kun lade sig gøre, hvis man står udenfor bilen. Og det gør han p.gra. tekniske problemer. Kvalifikationen er slut for briten.

Med 1 minut tilbage sniger Massa sig op som nr. 2 foran Kovalainen og Räikkönen. Q1 slutter og på de følgende pladser finder vi Alonso, Kubica, Webber, Nakajima, Rosberg, Trulli, Heidfeld, Coulthard, Barrichello, Glock og endelig Nelson Piquet som nr. 15 og dermed er brasilianeren med i Q2.

Ude er Bourdais, Sutil, Fisichella og Button (garage) samt Vettel (udgået under træning).

Q2
Kovalainen, på bløde dæk, er første mand på banen i Q2 og følges kort efter af Rosberg, Glock og Räikkönen. Jarno Trulli spinner rundt endnu engang og holder parkeret temmelig uheldigt, men får dog, via en doughnut, spundet bilen rundt og kan fortsætte i den korrekte kørselsretning.

Foran er Hamilton hurtigst i tiden 1:17.034 fulgt af Räikkönen i 1:17.590. Herefter kommer Webber, Alonso og Rosberg. Det vil Massa ikke høre tale om og hugger teamkammeratens 2. placering, men Hamilton holder stadig farten.

Med 5 minutter tilbage har Kubica kæmpet sig op på en 5. plads og Heidfeld er endnu engang hårdt presset af sin polske teamkammerat. Tyskeren befinder sig i knock-out-zonen sammen med Coulthard, Trulli, Piquet og Nakajima.

Foran kæmper Raïkkönen på bløde dæk, for at distancere sig fra sin nuværende 3. plads.

1 minut tilbage og stillingen er uforandret indtil Heidfeld får kæmpet sig op på en 10. plads og dermed skubber Timo Glock ud af Q3. Hvad er der galt med tyskeren? Eller hans BMW?

Trulli bidrager endnu engang til underholdningen med at spin og kort efter gør Webber det samme fra sin 5. plads. Uheldigvis rammer han væggen med sit højre forhjul og spørgsmålet er, at om han kan komme ind i pit selv.

Kimi Räikkönen hurtigst i Q2.

I pitradioen lyder det fra flere kørere, at asfalten flere steder er flydende, så måske skal vi finde årsagen til Trulli og Webbers stunts her. Synd for en godt kørende Webber.

Q1 slutter med Räikkönen som hurtigste mand i tiden 1:17.303. I den anden ende kan Barrichello glæde sig over sin 10. plads og dermed er den ensomme Honda lige sluppet med i Q3. Ikke hverdagskost for det hårdt plagede team.

Q3
Kovalainen lægger ud med en tur rundt i græsset, men kan dog køre videre. Desværre er det slut for Mark Webber, da skaderne var for voldsomme efter mødet med væggen i Q2.

Med 3 minutter tilbage er Hamilton hurtigst i tiden 1:18.510 fulgt af Alonso og Massa. Begge Ferrarier er på sine bløde dæk. Räikkönen kører sig op fra nr. 5 til nr. 2. Barrichello kommer endelig på banen.

2 minutter tilbage og Hamilton holder endnu Ferrarierne bag sig. Räikkönen er hurtigst på 1 sektor men kan ikke nå Hamilton.

En glad Lewis Hamilton starter på pole i Canada.

Da det ternede flag falder kører Kubica nu ind som hurtigste mand, men Hamilton redder skindet på sidste sektor og tager 1. startopstilling tilbage i suveræn stil. Pole til en lykkelig brite.

Slutstillingen i Q3 blev: Hamilton, Kubica, Räikkönen, Alonso, Rosberg, Massa, Kovalainen, Heidfeld, Barrichello og Webber.

BMW's formkurve stiger stadig med Kubicas imponerende 2. plads men der er også opmuntring til Renault med Alonsos placering som nr. 4. Hos Honda jubles der også over Barrichello, der starter som nr. 9. Dog er der sikkert lidt at tale om i Ferraris garager efter en kvalifikation, som ikke kan være tilfredsstillende for de røde.

Se den samlede startopstilling her.

Følg søndagens Grand Prix i Canada LIVE her på BMF1 fra kl. 19.00 dansk tid.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER