• Forside

Piquet færdig i Formel 1?

Efter endnu en katastrofal Formel 1-weekend for Nelson Piquet Jr. er der mere og mere der tyder på, at han har kørt sit sidste Formel 1-Grand Prix. Flavio Briatore er ved at miste tålmodigheden med den unge brasilianer.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/6 2008 klokken 13:06

Han kom til Formel 1 som et af de nye store håb og med en attitude, der mere end antydede, at han havde tænkt sig at gøre Lewis Hamilton kunsten efter og sætte den dobbelte verdensmester, Fernando Alonso, under hårdt pres fra sæsonstarten.

Men den unge Piquet har ikke formået at levere varen. Faktisk slet ikke. Alonso har gennem hele sæsonen været brasilianeren langt overlegen, og det pres der er blevet lagt på ham, har ikke ligefrem hjulpet.

Med en holdchef som Flavio Briatore, er der ikke noget der hedder undskyldninger. Her er det fakta der tæller. Bliver man placeret godt, er italieneren rimelig tilfreds, vinder man, er han glad.
Piquet har ikke formået nogen af delene, og han har tilmed ligget langt efter Alonso, der kører i en tilsvarende bil. Det er ikke godt nok.

Det tog næsten ti minutter før Nelson Piquets Renault R28 blev fjernet.

Op til Canadas Grand Prix, var der flere rygter fremme om, at dette løb var et ”make or brake”-løb for Piquet, og at der allerede var sat et nyt line-up til at tage over. Hvem det er, er der så mange delte rygter om, men den nyligt arbejdsløse Takuma Sato er et godt bud.

Senest har David Coulthard også været bragt på banen, men efter en fantastisk 3. plads til den aldrende skotte, er der ikke meget der tyder på, at Red Bull vil af med ham. Dog ser STR-piloten, Sebastian Vettel, også ud til at klare sig fint, så en større rokade er slet ikke usandsynlig.

Om det er DC i Renault og Vettel i Red Bull, med Sato i STR, vil vi vide meget mere om indenfor kort tid. Men Piquets dage i Formel 1 ser ud til at være talte.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER