• Forside

Testkører sagsøger Force India

Den hollandske testkører, Giedo van der Garde, der kørte for Spyker-teamet indtil det blev opkøbt, har nu sagsøgt Force India for kontraktbrud.

Af: (@bmf1.dk) d. 12/6 2008 klokken 16:06

Inden den indiske pengemand, Vijay Mallya kom til lommerne og købte Spyker-teamet i 2007, var den hollandske racerkører, Giedo van der Garde, ansat som testkører for teamet.

Han blev genstand for en masse ballade omkring hvor han egentlig skulle køre, for først havde han underskrevet en kontrakt med Super Aguri teamet, der ligeledes ikke er at finde i F1 mere, og kort tid efter var han at finde i en orange køredragt med Spyker-navnet på.

Sådan så det ud først

Og meget kort tid efter så det sådan her ud

Antallet af testkilometre blev reduceret drastisk, og det er her hunden ligger begravet. Van der Garde blev nemlig lovet, kontraktligt, et årligt antal kilometre, nemlig 6000 af slagsen, mod en betaling fra hans sponsorer, på intet mindre end $3 millioner, eller lige rundt regnet 2,5 danske kroner per kørt meter.

Kravet lyder på 2 af de 3 millioner, eller omkring 10 millioner kroner, da han kun kørte 2000 kilometer og derfor mener van der Garde, at Spyker, og dermed Force India, skylder ham penge.

Sagen kommer for retten i Holland den 20. juni.