• Forside

Countdown for Alonso

Den tidligere dobbelte verdensmester, Fernando Alonso, skal til at holde øje med tiden. Han er for tiden at finde hos Renault-teamet, dem der hjalp ham til to mesterskaber, men sådan behøver fremtiden ikke at se ud.

Af: (@bmf1.dk) d. 12/6 2008 klokken 16:06

Efter al sandsynlighed stopper Fernando Alonso med at køre for Renault efter denne sæson, og der er nu lagt op til et teamskifte for den spanske kører. Flere peger i retning af BMW Sauber, hvor der er udbredt enighed om i sladderpressen, at Nick Heidfeld er på vej ud.

Efter det hårde år hos McLaren Mercedes, hvor Alonso kæmpede om at vinde sit tredje mesterskab mod Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen, kom han tilbage til Renault for et enkelt år.

Der findes en klausul i kontrakten mellem Alonso og Renault om, at han skal blive i 2009 såfremt et vist resultat opnås, men med den ringe form som teamet viser for tiden, gælder pludselig andre regler.

Nick Heidfeld foran Fernando Alonso. Skifter Alonso fra Renault, kan det meget vel blive den forankørende bil der bliver hans.

Den performance-kurve der er ønsket fra Renault, har deadline når F1-kalenderen siger Silverstone og det sker allerede i juli måned. Dermed skal Alonso enten blive eller i hvert fald informere teamet om sit ønske om, at forlade teamet inden den 31. juli.

Med Robert Kubica, der vandt sit første løb i Canada og Nick Heidfeld, der dog opnåede en andenplads i samme løb, men som er blevet udkvalificeret flere gange af sin yngre og hurtigere makker, er Alonso´s chancer for et sæde hos de blå-hvide endda meget store.

Samtidig er der rygter om, at David Coulthard, den aldrende skotte, måske er interesseret i netop Alonsos sæde, og mange mener netop, at Coulthards tid hos Red Bull er ovre, da Vettel står på spring.