• Forside

Sato på vej tilbage til F1?

Takuma Sato skulle angiveligt være på vej til at sikre sig et Formel 1 sæde igen, denne gang er det hos Force India, der så samtidig skulle skifte deres nuværende Ferrari motor ud med en fra Honda. Et eventuelt comeback vil dog først ske i 2009.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/6 2008 klokken 10:06

Kort efter den sørgelige nyhed om, at Super Aguri måtte trække sig fra Formel 1, kom der rygter frem om, at Honda meget gerne så en ny Formel 1-bil med deres kundemotorer og at Force India var udset til at være holdet.

Ferrari har kontrakt med Force India omkring levering af motorer til holdet til og med 2009, en kontrakt Ferrari næppe har til sinde at opgive let, men Honda vil gerne ændre på det og har angiveligt givet Force India et knaldtilbud, der skulle være så godt, at det lille Formel 1-hold skulle have råd til at betale en bod til Ferrari, for at gå ud af aftalen før tid.

Men som så ofte før vil Honda knytte en betingelse med til en eventuel motorleverance til Force India. Det skulle være deres yndling, den japanske formel 1 pilot, Takuma Sato, der således endnu engang lader til at komme tilbage til Formel 1, selvom han ikke er bedste kandidat.

Force India har bekræftet, at de har været i samtale med Honda, men de afviser at der allerede nu, skulle være talt så detaljeret om en eventuel aftale.

”Vi har talt med Honda, men vi er ikke i nærheden af en beslutning endnu,” kom det fra en Force India talsmand.

Honda ønsker ikke at kommentere på rygterne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.