• Forside

Dennis: Heikki er ikke andenkører

Jackie Stewart, tre-dobbelt verdensmester, har udtalt i den engelske presse, at Heikki Kovalainen udelukkende spiller en sekundær rolle for Lewis Hamilton, en slags hjælpe-rolle. Ron Dennis afviser.

Af: (@bmf1.dk) d. 27/7 2008 klokken 14:07

Ron Dennis har svaret tilbage på Sir Jackie Stewarts kommentarer omkring, at Heikki Kovalainen spiller en slags assistent-rolle for Lewis Hamilton.

Dennis udtaler, at Hamilton ikke ønsker og heller ikke har brug for speciel støtte fra sin teamkollega.

"Jeg har meget stor respekt for Sir Jackie Stewart, han var i sandhed en af de helt store verdensmestre. Samtidig er vi altid villige til at modtage konstruktiv kritik og den affekt der er for Hamilton i England, betyder, at en masse mennesker gerne vil komme med vel-menende råd."

Heikki Kovalainen er ikke Lewis Hamilton´s andenkører, slår Ron Dennis fast.

"Men faktum er, at Sir Jackie Stewart trak sig tilbage fra motorsport i 1973, hvilket er 35 år siden, og sporten har bevæget sig videre siden da. Hans kommentar at Lewis Hamilton´s verdensmesterskab afhænger af Heikki Kovalainen´s støtte, forudsætter at heikki´s opgave er at køre og støtte for Lewis, og det er ganske simpelt ikke sandt," siger Ron Dennis.

"Sandheden er, at Lewis ikke behøver ekstra hjælp. Han og Heikki er gode kammerater, men de er samtidig meget konkurrence-mindede og de tager deres egne beslutninger."

"Vi har en lang tradition med, at give vore kørere samme behandling og mulighed, og det ændrer sig ikke. Det er ikke alle sofa-kritikere der er enige i den politik, men sådan gør vi nu i motorsport. Og for at være ærlig, så er det sådan alle gør i motorsport," slutter Ron Dennis.

Under det tyske Grand Prix på Hockemheim, så man en meget hurtig Lewis Hmailton overhale Heikki Kovalainen ganske udramatisk. Noget der har givet masser af rygter omkring team-ordrer, men indtil videre er der ingen teams der mener at det rent faktisk skete. Det som mange mener egentlig skete var, at Heikki blev kaldt op på radioen og ganske blev informeret om, at Lewis kom meget hurtigt op bag ham. Beslutningen om at lade Lewis Hamilton forbi, var efter sigende Heikki´s helt egen.