• Forside

Toyota offentliggør årsag til Glocks ulykke

I en officiel pressemeddelelse, som vi netop har modtaget, oplyser Toyota Motorsport, at årsagen til Timo Glocks voldsomme uheld på Hockenheim nu er klarlagt. Ifølge Toyota er der dog ikke tale om foruroligende årsager.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/7 2008 klokken 13:07

I kølvandet på Timo Glocks voldsomme ulykke på Hockenheim, hvor tyskeren i et sving pludselig spandt rundt og med voldsom fart, baglæns, kørte ind i betonbarrieren har Toyota nu offentliggjort resultatet af fabrikkens interne undersøgelser af uheldet.

Som BMF1 tidligere har skrevet, oplyste Toyota umiddelbart efter løbet, at der sandsynligvis var tale om et brud på en sporingsstang i højre, bageste hjulophæng, og dette bekræfter fabrikken nu officielt.

Undersøgelserne viser endvidere, at den egentlige årsag til skaden opstod to uger tidligere under løbet på Silverstone, England, hvor Timo Glock kæmpede med adskillige problemer, der resulterede i en utilfredsstillende 12. plads.

Baghjulsophænget på Timo Glocks Toyota TF108. Det var en sporingsstang i højre side, som var synderen.

Toyota oplyser, at det er helt normalt, at man genbruger visse dele fra løb til løb, og at man i dette tilfælde netop genanvendte højre, bageste baghjulsophæng. Efter løbene bliver disse dele altid testet grundigt, men i dette tilfælde registrerede man ingen fejl, som kunne lede til uheldet på Hockenheim.

Som en konsekvens af ulykken oplyser Toyota Motorsport, at man nu har revideret inspektionsprocessen og inkluderet test, der skulle eliminere ulykker af denne, alvorlige karakter.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER