• Forside

Toyota brugte løbet som en udvidet test session

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/3 2006 klokken 17:03

De to Toyota kørere Ralf Schumacher og Jarno Trulli har ikke haft nogen speciel god weekend. Med Ralf ude efter første kvalifikation, og Jarno ude efter den anden valgte Toyota ingeniørerne at bruge løbet som en udvidet testssession.

Derfor sendte de Ralf Schumacher ud på en 3-stopsstrategi og Jarno Trulli på en 2-stopsstrategi, så de kunne indsamle så mange data som muligt under forskellige forudsætninger.


Hele Toyota holdet var kollektivt skuffet

Ralf Schumacher, der sluttede på plads 14 sagde efter løbet, udtaler: ”Denne weekend har givet os problemer lige fra starten af. Efter vores problemer i kvalifikationer i går valgte vi at bruge denne eftermiddag som en test session for at indsamle data til de kommende løb. Jeg var på en 3-stopsstragi, mens Jarno var på to stop, så vi i det mindste kan sammenligne data fra de to biler.”

”På denne måde kan vi prøve at lære lidt mere om den nye pakke. Selvfølgelig var det ikke den måde vi håbede at starte 2006 sæsonen på, men vi er nødt til at tage det vi har og prøve at komme frem ad. Vi ved ikke, hvad problemet er, men det finder vi forhåbentlig snart ud af. De første par løb bliver svære, men vi kan kun presse på for at komme højere op på gridden.”

Jarno Trulli sluttede på plads 16 havde dette at sige: ”Det har uden tvivl været en skuffende weekend for hele holdet. Vi valgte at køre på en to-stopsstrategi, så vi kunne lave sammenligninger med Ralfs data for fremtidige sammenligninger, men det var hårdt arbejde for mig.”


Jarno Trulli var den Toyota kører, der startede bedst og sluttede dårligst

”Jeg pressede så hårdt jeg kunne hele løbet, men jo mere jeg pressede jo langsommere kørte jeg. Jeg ved ikke hvad løsningen er for det var ikke noget specielt, der gav mig problemer. Vi var bare ikke hurtige nok. Det er svært at starte sæsonen på den måde, men vi vil som team arbejde hårdt på at hente så meget som muligt.”

Tsutoma Tomita, Toyotas chef var godt klar over, at løbet i Bahrain var en skuffelse.

”Den første Grand Prix weekend i 2006 har været en trist måde at starte året på – ikke kun hele holdet, men også for vores fans i hele verden.”