• Forside

McLaren deler point med Renault

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/3 2006 klokken 19:03

Der var ikke mange, der havde troet på, at McLaren ville have haft lige så mange point efter løbet som Renault. Ikke desto mindre betød en fantastisk strategi og en meget velkørende Kimi Räikkönen, at han kom den absolut sidste plads på gridden og til plads 3.

Holdkammeraten Juan Pablo Montoya startede og sluttede på plads 5, men med andre kørere foran sig.

Kimi Räikkönen sagde efter løbet: ”Dette er et godt resultat ovenpå skuffelsen i går (kvalifikationen), men vi har hele tiden vidst, at bilen havde været god hele weekenden. Vi regnede med, at vi havde en chance for at tage point i dag, selv om vi startede bagest, men at nå podiet er fantastisk.”

”De første par omgange var vigtige for resultatet, og heldigvis fik jeg overhalet en del biler i det første sving, jeg var 13’er på anden omgang selv om bilerne foran mig var meget lettere. Vi vandt siden nogle placeringer på grund af vores strategi. Vi har virkelig vist, at vi har forbedret os de sidste par uger. Det beviser, at vi er konkurrencedygtige og havde det ikke været på grund af i går havde vi været endnu bedre.”


Kimi Räikkönen kørte sig fra plads 22 til plads 3

Juan Pablo Montoyas løb gik godt, men det var ikke uden en del arbejde i siddebrønden.

”Jeg har ikke følt mig ordentligt tilpas med opsætningen af min bil denne weekend, hvilket man kunne se under træningerne. Det er derfor klart, at jeg er lidt skuffet over at slutte som 5’er, når jeg vidste at bilen var til mere, men det gik bare ikke denne weekend.”

”Det var dog et udmærket løb og at holdet fik begge biler igennem kan være vigtigt senere på sæsonen. De fire point jeg scorede er godt omstændighederne taget i betragtning. Jeg ser nu frem til det næste løb i Malaysia, hvor vi kan forbedre vores resultat.”

Ron Dennis, Chefen for McLaren sagde: ”En svær weekend for hele holdet. Resultatet er derfor en belønning for deres slid. Vi ser alle frem til Malaysia, hvor vores mål er at gøre det bedre.”