• Forside

Top og bund til Renault

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/3 2006 klokken 21:03

Dagen i dag var som en almindelig søndag i 2005. Enten vinder Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella udgår eller begge dele på samme tid. Sådan var det også i dag, hvor Fernando Alonso tog en flot sejr, hvor han viste, at han ikke har tænkt sig at slække på tempoet på trods af, at han skifter til McLaren om et år.

Giancarlo Fisichella udgik efter, at de motorproblemer der ramte ham under kvalifikationen i går blev permanente.

Fernando Alonso udtalte efter at have besteget toppen af podiet: "Det var en god og veltilkæmpet sejr og jeg ønsker at dedikere den til mekanikerne og holdet for nogle fantastiske pit stops og den rigtige strategi. Der var en sjov episode i starten af løbet, hvor jeg var tæt på at udgå, da Massa spandt forbi mig i sving 1."

"Efter det gik det som det skulle og jeg vidste, at det var omkring det andet pitstop. Jeg passede på dækkene i starten af hvert stint, så jeg havde noget at svare tilbage med. Bilen kørte pragtfuldt og jeg koncentrerede mig om ikke at lave nogle fejl. Backmarkers var meget fair i dag (selv om man kunne høre Alonso brokke sig over de manglende blå flag). Jeg tror feltet er blevet lidt tættere generelt set, men det var den perfekte start på sæsonen.”


Ingen kunne slå Fernando Alonso i dag

Giancarlo Fisichella udgik på omgang 21 med hydrauliske problemer.

”Jeg havde det samme problem som under kvalifikationen med et stort kraftunderskud i motoren. Det var ok i starten, men så mistede jeg kræfter hele vejen gennem omdrejningsspektret og bilen blev meget langsommere på langsiderne."

"Jeg kunne stadig kæmpe med bilerne omkring mig, men jeg var langt fra det potentiale bilen ville have haft med fuld power. Siden fik jeg et hydraulisk problem, så jeg udgik. Det gode er, at vi har endnu et løb om en uge, og bilen er meget hurtig. Jeg ønsker, at jeg kan komme stærkt tilbage i Malaysia.”


Giancarlo Fisichella taler med Flavio Briatore

Flavio Briatore takkede herefter hele holdet og deres partnere for sejren. Fernando fik ros for et flot løb, mens Giancarlo Fisichella fik en undskyldning med på vejen. Løbet havde været følelsesbetonet og et fantastisk show, og han og hele holdet er bare glade for sejren.