• Forside

Sur dag for BMW Sauber

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/3 2006 klokken 22:03

Det første Formel 1 løb under eget navn, men for BMW Sauber gik det slet ikke som det skulle selvom begge biler var hurtige, når de kørte. Desværre opgav Jacques Villenueve løbet på omgang 30 med en defekt motor, mens Nick Heidfelds løb gik fra godt til skidt på et sving.

Nick Heidfeld endte på plads 12.

”Det var klart, at tingene skulle gå skidt efter Nico Rosberg spandt mig rundt i det første sving. Jeg mistede en del placeringer og det ødelagde mit løb. Jeg var i stand til at kæmpe mig tilbage og havde specielt en god kamp med Coulthard. Det er svært at vurdere, hvor vi står efter kun et løb, men det er klart, at det er skuffende at starte på plads 10 og slutte uden for pointene.”


Nick Heidfeld faldt efter en påkørsel ned blandt Super Aguri bilerne

Jacques Villenueve udgik i røg og damp midt i løbet, og havde følgende kommentar efter løbet.

”Min start var ikke speciel god, men det lykkedes mig at komme igennem de første par sving uden at komme i problemer. Løbsopsætningen var god og jeg fandt hurtigt en god rytme. Jeg overhalede Coulthard og var foran Räikkönen et stykke tid. Og så lige pludselig mistede jeg power og så var det overstået.”


Jacques Villenueve holdt Kimi Räikkönen tilbage en del omgange

Dr. Mario Theissen, BMW Motorsport chefen udtalte: ”Weekenden startede lovende, men uheldigvis kunne vi ikke bevare det samme niveau i løbet. Jacques’s bil blev ramt af en motoreksplosion uden nogen forudgående advarsel. Motoren blev fjernet med det samme vi modtog bilen og sendt til München for at blive analyseret."

"Nick var offer for en kollision i det første sving og blev sendt bag ud i feltet. Derfra kørte han sig op på plads 12, men omgangstiderne var ikke så gode, som vi havde forventet. Det viser os, at vi er startet godt, men har stadig lang vej foran os.”

Efter løbet blev Nick Heidfeld kaldt ind til FIA’s stewards, hvor han sammen med David Coulthard skulle stå skoleret efter en tidligere episode mellem de to kørere der betød, at David Coulthard blev presset af banen. Nick Heidfeld fik skylden og en reprimande fra FIA.