• Forside

Kasper Andersen i Superleague Formula

For et par uger siden testede den danske racerkører Kasper Andersen for Team Astromega ved en test i den nye Superleague Formula serie. Nu har Kasper sikret sig en fast plads i den nye serie, hvis første løb afvikles denne weekend på Donnington Park.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/8 2008 klokken 15:08

Den danske racerkører Kasper Andersen, som de sidste halvandet år har kørt i den nye International Formula Masters skifter nu den lille F3-lignende racerserie ud med den større Superleague Formula-klasse. Superleague Formula er en mærkeklasse med sponsorer og lakeringer fra de største fodboldklubber.

Kasper Andersen tester Anderlecht Superleague bilen

Det var ellers ventet, at Kasper Andersen ville have sikret sig et sæde hos Team Astromegas Anderlecht-bil, men igår aftes overraskede han os med en annoncering af, at det bliver team GU-Racings Olympiacos-bil han skal deltage i sæsonens mesterskab i.

Kasper Andersen siger selv

” Det er en helt fantastisk chance. Det er den mest potente racer jeg nogensinde har kørt. Tættere på Formel 1 kommer man ikke, og hvem ved om denne serie bliver lige så stor som Formel 1.”

” Jeg har haft kontakt til flere teams, men valgte det tyske team GU-Racing, der er teamansvarlig for det græske storhold Olympiacos racer. Det gode ved denne serie er, at alle bilerne er ens, så her er det i høj grad op til kørerne og teamet at finde det rigtige setup.”

Olympiacos Superleague Formula-bilen præsenteret

” Det er absolut den største udfordring for mig til dato. Hvert løb varer 55 minutter og meget kommer naturligvis til at afhænge af hvilket team der lægger den bedste pitstopstrategi.”

Sæsonen i år består af seks afdelinger med to løb i hver afdeling.

Dato Bane Land
30./31. august Donnington Park England
20./21. september Nurburgring Tyskland
4./5. oktober Zolder Belgien
18./19. oktober Estoril Portugal
1./2. november Vallelunga Italien
22./23. november Jerez Spanien

Superleague Formula er en mærkeklasse, hvor alle kører med ens Elan-chassiser og bliver drevet frem af en 4.2 liters V12 motor af mærket Menard. Motoren leverer omkring 750 hk og er omdrejningsbegrænset til 12.000 omdr./min.

Seks gode grunde til at følge Superleague Formula-mesterskabet.

Klubberne kommer fra hele verden og udover en mængde europæiske klubber, så er der to brasilianske klubber, en kinesisk, mellemøstlig og en tyrkisk klub. Der stiller 16 biler til start i denne weekend, men der er plads til flere hold i mesterskabet. Kørerne bliver en blanding af unge up-and-coming kørere samt kørere fra ChampCar, GP2 m.m.

En god ting ved det nye Superleague Formula-mesterskab er, at det kan ses i Danmark. Eurosport 2 viser samtlige løb, og en times sammendrag et par dage senere. På tirsdag viser de sammendraget fra Donnington Park, hvis man ikke får set løbet denne weekend.

Vi ønsker Kasper Andersen tillykke med det nye arbejde. Forhåbentlig kan det blive springbrættet til GP2 og senere Formel 1.