• Forside

Alonso kommanderer dæktest!

Den seneste skuffelse i hjemlandet og GP-løbet i Valencia har måske været medvirkende til, at han nu mere end halvvejs inde i sæsonen, og lidt utraditionelt, vil påvirke Renault-teamet til en større test af dækkene.

Af: !René Vium (rv@bmf1.dk) d. 27/8 2008 klokken 19:08

Renault har på det seneste haft lidt anderledes oplevelse med Bridgestone-dækkene, hvor nogle langsomme omgange i løbet efterfølgende har gjort et eller andet, men meget positivt ved dækkene, hvor de pludselig opfører sig bedre og bringer hastighed til bilen.

Det var overraskende for Renault-teamet selv, hvor godt Alonsos teamkammerat Piquet ret pludseligt kørte så stærkt i løbet på Hockenheim – så stærkt at den unge gut sikrede teamet og ham selv en 2. plads i løbet.

Det var regn og held i præstationen, men også en ret stærk kørsel, som Renault kunne se blev hjulpet godt på vej af nogle dæk, som pludselig kunne gøre en forskel. Den store forskel og forbedring af dækkene skete midt i løbet, og efter nogle omgange bag en safetycar, da var det som om Bridgestone-dækkene kunne klare at køre betydeligt bedre.

Fernando Alonso vil ikke sidde med hænderne i skødet. Der skal testes!

Siden oplevede Renault noget lignende i det efterfølgende løb i Ungarn, som gjorde at teamet, og især Alonso, nu ønsker at teste for om ikke der er noget at hente her i forhold til konkurrenterne. Det forlyder ikke om nogle af de andre teams i F1-feltet, som jo alle benytter de samme Bridgestone-dæk, har oplevet noget lignende?

Autosport.com har talt med Alonso om dækkene, og spanieren fortæller, at både han selv og Piquet brugte noget tid i lørdags under den frie træning i Valencia på at teste det. Testen var en simulering af det som skete i Tyskland, hvor de først kørte nogle meget langsomme omgange – op til 20 sekunder mere per omgang, for herefter at give den fuld gas.

Om testen viste det samme, som man så under løbet på Hockenheim, svarer Alonso hudløst ærligt, at det ved han faktisk ikke. Han vil dog gerne undersøge om, man igen kan genfinde fænomenet, og farten til at præstere bedre.

"Jeg mener, at vi behøver at teste det, og måske i denne uge på Monza, hvor vi virkelig kan teste det på samme dag, da forholdene fra dag til dag under en grand prix weekend jo forandres en hel del fra fredag til søndag, og hvor vi ikke helt ved om det er anstrengelserne værd", fortæller Alonso slutteligt.