• Forside

Bahrain ønsker lørdagsløb

Arrangørerne af Formel 1 Grand Prixet i Bahrain ønsker en flytning af løbsdagen fra søndag til lørdag. Det skyldes, at søndag er en almindelig arbejds- og skoledag i landet. Det kommer dog ikke til at ske siger Martin Whitaker.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/9 2008 klokken 10:09

Arrangørerne af Grand Prixet i Bahrain ønsker, at man i fremtiden flytter løbet fra fredag til søndag til torsdag til lørdag. Det skyldes, at søndag i Bahrain er en ganske almindelig arbejds- og skoledag, og dermed afskærer man en del personer i at deltage i dette årlige Grand Prix.

I den mellemøstlige avis ’Gulf Weekly’ kan man læse et citat givet af Ed Goodwin, rektor for St. Christopher’s School.

”Vi foreslår, at Formel 1 i de kommende år vil overveje en lørdagsdato i de muslimske lande, og at man vil give det lidt overvejelse hos FIA.”

Ørkanstaten Bahrain vil have rykket løbet fra en arbejdsdagen søndag til fridagen lørdag.

Grand Prixet i Bahrain afvikles den 19. April. Samme dag som skolen starter i Bahrain efter ferien. Derfor har Ed Goodwin valgt at rykke skolestarten til mandag, så løbet kan blive set af børnenes familier.

Martin Whitaker, der er direktør for Bahrain International Circuit, tror dog ikke FIA vil flytte datoen. Tidligere så Formel 1 kalenderen anderledes ud. Silverstone og Monza blev for eksempel afviklet klokken 15, og løbet i Monaco startede i 1991 klokken 15.30. Nu er skemaet ens, så det afvikles på samme tid (med enkelte undtagelser) ved alle weekender.

”FIA og Formel 1 har i mange år arbejdet mod kontinuitet i kvalifikations- og løbstidspunkterne.”

”At flytte løbet til lørdag ville skabe mange problemer for arrangørerne af mesterskabet – ikke mindst for tvstationerne.”

Hvis nogle kan huske afslutningen på det første GP2 mesterskab tilbage i 2005, så blev de afgørende løb i mesterskabet kørt torsdag og fredag, ikke lørdag og søndag. Det var til dette løb, at Nico Rosberg vandt GP2 mesterskabet.