• Forside

Kvalifikationen afgør Singapores GP

Når Formel 1 feltet på søndag skal afvikle det første Formel 1 Grand Prix om natten, vil den der kvalificerer sig bedst, også med stor sandsynlighed være den der vinder, ifølge Ferraris Felipe Massa.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/9 2008 klokken 11:09

Med stor sandsynlighed for masser af regn, når det første Formel 1 Grand Prix i Singapores gader bliver afviklet i den kommende weekend, vil kvalifikationen være af allerstørste betydning, ifølge Felipe Massa.

”Det er altid svært at overhale på en gade bane og Singapore bliver ingen undtagelse,” kom der fra Massa, der ligger nummer to i kampen om årets verdensmesterskab, et enkelt point efter McLaren piloten Lewis Hamilton.

”Banen i Valencia var meget svær at overhale på og jeg kan ikke se, at Singapore banen bliver lettere, da dens langsider er endnu kortere.”

”Sådan som vores Formel 1 biler er designet i dag, er det meget svært at overhale, da de kræver en del vind på vingerne for at være stabile. Når man er bag en anden bil, mister man downforce og kan derfor ikke gå lige så hurtigt rundt i svinget,” kom det forklarende fra brasilianeren.

”Hvis det tilmed regner, så bliver det meget svært at overhale, så for løbets skyld, håber jeg på at vi får et tørt løb.”

”Vores bil kan sagtens gøre sig gældende i regn, men løbet vil blive langt mere underholdende hvis det holder tørt, både for so Formel 1 piloter og tilskuerne,” sluttede Felipe Massa, der håber på at han kan overtage førstepladsen i kampen om årets mesterskab i den kommende weekend.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER