• Forside

12-7-61 Mclaren 1 og 3

Tallene 12, 7 og 61 er ikke koden til den japanske sejr, men markerer antallet af pole positions Lewis har taget med McLaren, antallet af poles Lewis har taget i år og antallet af poles McLaren har taget med Mercedes som motorleverandør. 1 og 3 er der, hvor McLaren starter i morgen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/10 2008 klokken 12:10

Lewis Hamilton tog i dag karrierens 12. pole position og dette års syvende af slagsens. Det endda i en tung bil på en omgang, der ikke var helt optimalt. Heikki Kovalainen starter lige bagved den mesterskabsførende.

Lewis Hamilton sagde efter kvalifikationen

”Normalt, når man er tungtlæsset, er bilen svær at køre helt på grænsen, men det lykkedes mig alligevel at få alle sektorer til at passe sammen og køre en rimelig god omgang. Den var ikke perfekt – jeg lavede en mindre fejl i det sidste sving, som kostede en tiendedel – men vi havde en god session.”

”Teamet har lavet et fænomenalt arbejde arbejde hele weekenden, og Heikki og min pace i dag understreger dette. Vi mener vi har en god strategi til i morgen og vi ønsker at slutte helt i front.”

McLaren tog plads 1 og 3 i dagens kvalifikation på Fuji

Heikki Kovalainen starter fra plads 3 i morgen.

”En rimelig god session for mig – Det tog lidt tid at komme op i fart i Q1, men jeg fik to gode omgange efter hinanden i den sidste session. Vi var også rimelig hurtige i Q2 – og, mens plads 3 var det bedste jeg kunne opnå i dag, så er jeg stadig meget tilfreds med resultatet.”

”Vi går stadig efter begge verdensmesterskaber i de afsluttende løb, så jeg ser frem til det bedste resultat til mig og holdet i morgen.”