• Forside

Massa ærgerlig – Kimi tilfreds

Felipe Massas chancer for at gå i infight med McLaren’s Lewis Hamilton led et mindre knæk under dagens kvalifikation. Felipe var den hurtigste kører på banen, men kunne ikke få grip nok i dækkene i den afsluttede Q3. Kimi starter fra forreste række.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/10 2008 klokken 12:10

Felipe Massa var hurtigst i den forkerte kvalifikationsperiode og manglede grip i den afsluttende fase. Kimi Raikkonen var heller ikke helt tilfreds med at starte fra plads 2 for som racerkører vil man gerne være hurtigst.

Kimi Raikkonen starter fra plads 2 i morgendagens japanske Grand Prix fra Fuji, og sagde følgende efter kvalifikationen.

”Jeg er glad for at være tilbage på forreste række, selv om jeg ikke er helt glad, da jeg som altid ønsker at være hurtigtst. Ikke nok med det, så er jeg ikke helt tilfreds med styringen af bilen: Hele weekenden har vi arbejdet hårdt på at finde den bedste opsætning, men vi fik ikke ramt den 100%”

”Vi har dog forbedret vores performance, specielt med en tung tank. Dette resultat viser, at jeg er klar til løbet i morgen. I morgen vil jeg gå efter at få det bedste ud af situationen. Mit mål er at slutte sæsonen bedst muligt og hjælpe holdet med at vinde begge mesterskaber.”

Felipe Massa sluttede femmer i dagens kvalifikation, men var den hurtigste bil i Q2.

”En skam. I dag var jeg virkelig den hurtigste mand på banen, men på det forkerte tidspunkt. I Q3 fik jeg aldrig det optimale grip fra begge de sæt jeg brugte. På mit første forsøg var jeg lidt for forsigtig på min udeomgang, og mistede i første sektor og lavede en fejl i sving 3. På mit andet forsøg var det modsat og jeg havde ikke noget grip sidst på banen, så jeg endte med at slutte femmer på gridden, hvilket på ingen måde er en nem plads at starte fra.”

”Jeg vil forsøge og arbejde mig op i løbet og score point til begge mesterskaber. Min opsætning af bilen er god og vi burde være konkurrencedygtige. Det første sving? Det er meget lig det på Hungaroring, så jeg håber jeg kan lave en gentagelse af starten fra der.”