• Forside

Kvalifikationen til Japans Grand Prix. Hamilton på Pole

En spændende kvalifikation, hvor Massa længe så ud til at have overtaget, endte med at Hamilton kom ind på P1, mens Massa røg helt ned på P5.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/10 2008 klokken 08:10

Kvalifikationen til Japans Grand Prix blev ikke som spået, en regnvejrs affære. Dog var banen våd visse steder, da Q1 blev indledt.
Hurtigt er banen tørret op og tiderne er ved at være der hvor de skal være.

Felipe Massa i Ferrari sætter tidligt den hurtigste tid, der kort efter bliver overgået af Lewis Hamilton i McLaren.

Der er mange der ikke har travlt med at komme ud, da de helt sikkert håber på, at banen hurtigt tørre mere op.

Nick Heidfeld, der har haft det lidt svært med BMW Sauber raceren i Japan, ligger på yderste placering for at komme videre til Q2, med kun 4 minutter tilbage. Vettel i Toro Rosso er ude på dette tidspunkt, hvilket vi må forvente bliver ændret.
Vettel rykker godt op og er med videre.

Heidfeld forbedre sin tid, men det er der også mange andre der gør og Heidfeld ryger meget skuffende ud allerede efter Q1.
Ude efter Q1 er:
Placering Pilot Hold
16 Heidfeld BMW Sauber
17 Barriochello Honda
18 Button Honda
19 Sutil Force India
20 Fisichella Force India


Vi er nu i gang med Q2, hvor vi typisk ser de hurtigste tider. Noget den nu helt tørre bane helt sikkert vil hjælpe til med.

2 minutter skulle der gå inden vi fik de første på banen til Q2, som noget overraskende var de to Ferrari piloter, med Kimi Räikkönen først.

Räikkönen starter ud på de bløde dæk, hvilket ser ud til at fungere fint for ham, dog lader det til at fungere bedre for Massa, der også er på bløde dæk, men slutter her i første forsøg et halvt sekund hurtigere end finnen.

Med 7 minutter tilbage af Q2, ligger Webber, Nakajima, Rosberg, Piquet og Kubica til at ryge ud, noget sidstnævnte arbejder på at ændre.

Kubica rykker ind i varmen, mens Coulthard rykker ud og Alonso bliver sat ned på P10, en placering spanieren helt sikkert gerne vil væk fra.

Med 2 minutter tilbage, ser det ikke ud som om, at Felipe Massa har travlt. Hans tid står fortsat i toppen og der er ikke meget der tyder på, at der bliver ændret på det.

Coulthard, Piquet, Webber, Nakajima og Rosberg har dog travlt. Det ligner en nedtur for Williams, efter det flotte løb i Singapore.

Ude efter Q2 er:
Placering Pilot Hold
11 Coulthard Red Bull
12 Piquet Renault
13 Webber Red Bull
14 Nakajima Williams
15 Rosberg Williams


Så er vi ved at gøre klar til den afgørende del af kvalifikationen, hvor de fleste denne gang er hurtigt ude på banen.

Nu bliver det spændende at se, om Massa kan holde overtaget eller om Hamilton har lurepasset i Q2. Noget vi næppe skal forvente at finde ud af, før allersidste sekund.

Ferraris forsvarende verdensmester Kimi Räikkönen tager i første omgang P1, tæt forfulgt af Felipe Massa i den anden Ferrari, mens Hamilton i McLaren indtil videre må se sig henvist til P3.

Massa kommer ind og får friske bløde dæk på, med lige under tre minutter tilbage, det samme gør Hamilton. Så nu er vi i gang med afgørelsens minutter.

Massa har tid til to forsøg, det burde Hamilton også lige kunne nå. Hamilton går i spids, med 15 sekunder tilbage. Massa og Räikkönen har dog stadig et forsøg tilbage.

Massa ryger ned på P5, mens Hamilton sikre sig Pole, Räikkönen slutter på P2 og Kovalainen på P3.



Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER