• Forside

Bourdais straffet, Massa avancerer

Felipe Massa har hentet yderligere et point ind på Lewis Hamilton i kampen om årets verdensmesterskab for kørere. Sebastien Bourdais er efter løbet blevet idømt en 25 sekunders tidsstraf for sammenstødet med Felipe massa.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/10 2008 klokken 13:10

Sebastien Bourdais kørte et flot løb i dag i Japan, men han lavede en fejl, som nu koster ham dyrt. Da Sebastien Bourdais kørte ud af pitten efter andet pitstop gav han ikke Felipe Massa plads i det første sving.

Det har de japanske officials takseret til en 25 sekunders tidsstraf, hvilket sendte Sebastien Bourdais fra en flot 6. plads til en noget mere kedelig 10. plads i løbet. Straffen kom fordi Bourdais ikke respekterede den blå lampe i pitudkørslen og forårsagede påkørslen med Felipe Massa i første sving.

Sebastien Bourdais var uheldig fordi han vitterlig blev ramt af Felipe Massa, da han ikke gav plads nok, og straffen er derfor helt i orden, da han ikke respekterede pitreglerne, der siger at en kører, der kommer ud fra pitten skal tage sig i agt for de hurtigere biler på banen.

Problemet er, at der var mange andre episoder, hvor køreren på banen måtte trække sig for at give plads til den fra pitlanen ankomne kører. Ingen af disse er blevet straffet for der skete ikke noget, men forhåbentlig kan det give anledning til en ændring af pitudkørslen, så lignende situationer kan undgås i fremtiden.

Med tidsstraffen slutter Felipe Massa på plads syv, mens Mark Webber tog det sidste point i løbet.