• Forside

Japans Grand Prix - Alonso vinder

Spændende løb og overraskende vinder. Hamilton og Massa lavede begge fejl, hvilket sendte hamilton helt ud af pointene, mens Massa fik et enkelt, efter en flot slutspurt.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/10 2008 klokken 08:10

Så blev det tid til at få afviklet Japans Grand Prix på banen ved Fuji bjerget, der normalt er kendt for at byde på regn. I år er det dog tørt, hvilket Ferrari helt sikkert er glade for. Hamilton er på pole med sin McLaren.

Bilerne er på plads og lamperne tændes. Kimi rykker af sted med det samme, men Hamilton vil det anderledes og presser Kimi ud og skaber massere af dramatik i første sving, da han udbremser sig selv og sender flere af de forreste langt ud af svinget og dermed giver plads til Kubica og Alonso.

Hamilton falder yderligere tilbage, mens Kubica rykker fra ude i front med sin BMW Sauber, mens Alonso rykker med. Hvad der lige sker, er svært at vide, men også Felipe Massas Ferrari er kommet forbi Hamilton.

Hamilton presser Massa hårdt og bremser igen senere end de andre , hvilket bringer ham op på siden af Massa, men Massa er ikke passeret endnu, hvilket Hamilton ikke havde opdaget og efterfølgende bliver ramt af brasilianeren, hvorefter han snurre rundt og bliver sendt ned på en 18. plads.

Masere af dramatik i starten af dette løb, der lige ser ud til at åbne mesterskabet lidt mere, da Hamilton ikke ser ud til at score point, og Massa lige nu ser ud til at tage 3 af slagsen.

Stillingen efter de første 10 omgange i Japan:
1. Kubica
2. Alonso
3. Kovalainen
4. Räikkönen
5. Trulli
6. Bourdais
7. Massa
8. Piquet
9. Vettel
10. Webber


Der er gang i den på banen. Fisichella har optur med Force India raceren, som kommer forbi Buttons Honda. Det er da seriøs nedtur for Honda.

Stevarderne undersøger nu bilerne 1, 2 og 22, Altså Räikkönen, Massa og Hamilton. Næppe for samme udestående.

16 omgange blev det til for Kovalainen, der for første gang i år, måtte se sin Mercedes motor gå op i røg.

Hamilton får tildelt en gennemkørselstraf for sin lidt for aggresive start, mens Massa også skal en tur gennem pitten for duellen mellem de to.
Det betyder, at begge de to førende i mesterskabet nu er ude af pointene og Hamilton igen er 7 point foran Massa.

20 omgange inde i løbet er stillingen:

1. Trulli
2. Bourdais
3. Piquet
4. Vettel
5. Alonso
6. Kubica
7. Räikkönen
8. Webber
9. Heidfeld
10. Barrichello


Denne stilling er dog ikke ligefrem retvisende, da der er flere af de forreste der endnu ikke har været i pit. Som det er lige nu, ser det faktisk rigtigt godt ud for Alonso, der kom forbi Kubica i pitten.

Nico Rosberg kæmper hårdt med Barrichello, der endnu ikke har været i pit og er tydeligt langsommere end Rosberg, men Williams piloten kan ikke finde hullet til at komme forbi Hondaen.

Med 40 omgange igen, ser vi drømmesenariet for Renault, der har Piquet i front, med Alonso på andenpladsen. Det holder dog ikke længe, da Piquet skal i pit for første gang. Efter stoppet er Piquet nede på 6 pladsen, hvilket er ganske fornuftigt på dette tidspunkt.

Nede bag i feltet kæmper Massa og Hamilton for at komme op i pointene. Bedst ser det ud for Massa, men der er stadig langt op.

Fernando Alonso trækker godt fra i spidsen og ser ganske fornuftig ud i forhold til den endelige sejr.

30 omgange inde i løbet er stillingen:

1. Alonso
2. Kubica
3. Räikkönen
4. Webber
5. Trulli
6. Piquet
7. Bourdais
8. Vettel
9. Heidfeld
10. Rosberg


Lewis Hamilton er nu oppe bag Jenson Button og kommer hurtigt forbi ham. Samtidig kører Mark Webber sin Red Bull racer i pit for første gang og det ser også ud til det er eneste gang, da der bliver fyldt godt i tanken.

Felipe Massa ligger nu nede på en 12 plads, med Lewis Hamilton bag sig på en 13 plads. De to kører nærmest identiske tider og holder således deres mellemrum på omkring 7 sekunder konstant.

I front ser det bedre og bedre ud for Alonso og hans Renault. Kubica i BMW Sauber på andenpladsen, taber tid til spanieren, så det ser godt ud for Renault.

Kimi Räikkönen taber også tid til Alonso, men lukker stille og roligt hullet op til Robert Kubica.

Stillingen efter 40 omgange:

1. Alonso
2. Kubica
3. Räikkönen
4. Trulli
5. Piquet
6. Bourdais
7. Vettel
8. Heidfeld
9. Rosberg
10. Webber


Heidfeld i pit for første gang og samtidig overhaler Massa Webber, så han nu er lige udenfor pointene.

Alonso kører i pit fra fronten, mens vi hører at Kubica klager over manglende greb, hvilket så igen betyder, at Räikkönen er ved at lukke hullet op til den polske BMW Sauber pilot.

Räikkönen bliver noteret for hurtigste omgang, hvilket betyder at han lige nu har rekorden som den hurtigste mand over en sæson, med 11 gange hurtigste omgang.

Kubica i pit og Räikkönen i front.

Nu gælder det for Kimi Räikkönen, der skal lukke det hul Alonso og Kubica havde ned til ham. Men kun en enkelt omgang i front blev det for Räikkönen der også kører i pit for sidste gang.

Kimi kommer ud lige efter Kubica. Der er nu kun 1 sekund mellem de to som lige nu kæmper om 6 pladsen, der dog mere reelt er en kamp om 2 pladsen.

50 omgange inde i løbet er stillingen:

1. Piquet
2. Bourdais
3. Vettel
4. Alonso
5. Kubica
6. Räikkönen
7. Massa
8. Webber
9. Heidfeld
10. Rosberg


Igen er der her tale om en stilling, hvor der er flere der mangler pitstop.

Kort efter er alle de førende tilbage i den rigtige rækkefølge, hvilket betyder at Alonso er tilbage i front, med Kubica og Räikkönen i hård kamp om andenpladsen.

Massa har foretaget sit sidste stop og ligger nu på en 10 plads. Massa viser at han vil have point og sætter hurtigste omgangstid.

Mens Kubica og Räikkönen kæmper hårdt, er Piquet ved at lukke hullet op til det, så vi nu ser en trevejs kamp om andenpladsen. Godt kørt af brasilianeren.

Räikkönen taber afstand til Kubica, mens Piquet ser ud til at have overtaget. Skal det blive en 1 2 til Renault?

Hos Felipe Massa, er der fart på. Han har lukket hullet op til Heidfeld og han blæser forbi tyskeren og er nu oppe på 9 pladsen. Næste hare er Webber, der er 7 sekunder foran Massa.

Samtidig med at Massa kommer tættere på, ser det ud som om at Webber har et problem. Venstre fordæk er helt slidt ned og det kan godt betyde at Massa godt kan lukke det store hul. Massa er næsten 2 sekunder hurtigere pr. omgang lige nu, end Webber.

Med 5 omgange tilbage af dette japanske Formel 1 Grand Prix, ser det ud til, at Fernando Alonso sikre sig sin anden sejr i træk med Renault, hvilket ikke mange havde forventet inden løbet.

I kampen om andenpladsen, har Piquet helt tabt pusten, mens Räikkönen lader til at være tilfreds med tredjepladsen.

4 omgange tilbage og Massa har lukket hullet op til Webber. Utroligt stærkt kørt af Massa, der nu er ved at sikre sig et enkelt point. Massa er forbi.

2 omgange tilbage. Alonso i front og Massa i point. Ikke noget vi havde forventet at se, inden løbet gik i gang.

Alonso i mål som vinder af Japans Grand Prix. Fantastisk løb for Alonso.
Kubica holder andenpladsen og Räikkönen tredje pladsen, mens Piquet understreger Reanults fine form ved at komme i mål som nummer 4.

Meget overraskende løb må man sige, men spændende. Massa slutter på 8 pladsen og skærer dermed et enkelt point af afstanden op til Hamilton i kampen om verdensmesterskabet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER