• Forside

Topresultat til Renault

Der var ikke mange, der havde forventet, at Fernando Alonso ville tage sejren i dag på Fuji-banen i dag, men færre endnu havde forventet, at Nelson Piquet Jr. skulle følge op med en fjerdeplads. Gode point til Renault, som dermed cementerer deres fjerdeplads i konstruktørernes mesterskab.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/10 2008 klokken 21:10

Vi har set flere spændende løb med overraskende vindere i år. I dag oplevede vi på ny en sejrsherre, som ingen havde ventet kunne tage sejren. Nok heller ikke hamselv, men Fernando Alonsos sejr i dag blev kørt hjem på banen og ikke gennem safetycar perioder og heldige pit stops.

Starten på det japanske Grand Prix

Fernando Alonso havde svært ved at forstå, at han i morges dansk tid tog sejr nummer to til Renault. Ikke over hele året, men i træk.

”Det er stadig svært at tro på det vi har gjort i dag. At vinde i Singapore var uventet, men vi dragede fordel af de specielle betingelser. I dag vandt vi igen på en bane, som ikke skulle passe til os. Holdet har gjort et virkeligt flot stykke arbejde med at kæmpe sig tilbage denne sæson, og nu er vi det tredjestærkeste hold.”

Fernando Alonso tager det ternede flag på Fuji

”Det er utroligt og jeg er virkelig glad denne aften.”

Nelson Piquet kørte sig lidt tættere på en kontraktforlængelse hos Renault, da han kørte plads fire hjem. Gode point som sikrer Nelson avancement i klassementet, og medførte at Renault trak yderligere fra Toyota i konstruktørernes mesterskab.

”Jeg er meget glad for det gode resultat til holdet. Jeg var lidt uheldig i starten, men efter det kørte bilen rigtig godt, og jeg havde en god pace, og jeg skulle bare koncentrere mig om at forblive fokuseret og presse. Holdet er inde i en god sæsonafslutning og jeg håber, at det vil fortsætte.”

Podiet på Fuji

Flavio Briatore var bestemt heller ikke utilfreds med yndlingen Fernando Alonsos sejr, Nelson Piquets fjerdeplads og Renaults nuværende fremgang.

”Jeg er meget glad, da dette er et superresultat for holdet, Fernando, Nelson og Renault. Sejren er velfortjent. Fernando og Nelson kørte begge to flot, vores strategi fungerede perfekt, og efter vores svære start på sæsonen vil jeg gerne takke alle medlemmer af holdet for deres arbejde. Vi har sagt, at vi nok skulle komme tilbage og i dag beviste vi det.”