• Forside

Bittersødt japansk Grand Prix for STR

Scuderia Toro Rosso havde et ganske fornuftigt løb igår på den japanske bane Fuji igår. Med to pointgivende placeringer var resultatet absolut acceptabelt, men så blev Sebastien Bourdais tildelt en tidsstraf.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/10 2008 klokken 08:10

Det var et bittersødt løb for Toro Rosso igår. Plads seks og syv gav gode point til det lille hold, men så faldt Sebastien Bourdais tilbage på plads 10 efter en post-race tidsstraf blev tildelt ham, og det var han ikke helt tilfreds med. Toro Rosso vil dog ikke appellere straffen.

Toro Rosso skriver i deres pressemeddelelse, at man ikke nødvendigvis er enige i straffen, men at man ikke vil appellere den. Nok belært af at chancerne for at vinde er så minimale og den tabende part skal betale omkostningerne til det vindende hold, og Ferraris advokatstab hører ikke til blandt de billigste i Formel 1.

Første sving i årets GP

I pressemeddelelsen kan man læse

”Og før I spørger, så vil der ikke komme nogen appel på Bourdais beslutningen og vi accepterer (men er ikke nødvendigvis enige med) stewardsenes beslutning.”

Sebastien Bourdais sluttede 6’er i løbet, og før tidsstraffen blev givet.

”Starten virkede som et stort rod, men heldigvis overlevede jeg det. Episoden med Massa? Jeg kom ud af pitten, han (Massa) drejede ind, jeg var på kerben og der var ikke mere jeg kunne gøre, og jeg racede ham for en position. Det var et godt løb for mig, kørende konstant i top fem med kun en fejltagelse i, hvad der var et hårdt løb. Alt i alt et begivenhedsfuldt løb.”

Held og lykke Seb'er og Toro Rosso

Sebastian Vettel sluttede i løbet lige efter Bourdais.

”Jeg blev tvunget til at køre bredt i det første sving, da der var en episode på indersiden og tabte en masse pladser. Derefter var det svært at kæmpe sig tilbage. Men at få begge biler i pointene var en stærk opvisning fra os, selvom vi jagtede nogle flere point i dag. To løb tilbage. Jeg håber at kunne lægge til vores total i begge.”

Teamchef Franz Tost var bestemt også tilfreds.

”Endnu et rigtig godt løb for Red Bull holdene. Bourdais havde en rigtig god start og var en frontløber lige fra starten i, hvad der skulle være hans bedste løb for os. Vettel havde problemer i starten og sluttede første omgang på plads 11. Derefter lavede han igen en stærk opvisning, så vi totalt hentede fem point, hvilket styrkede vores placering i konstruktørernes mesterskab. Nu ser vi frem til løbet i Kina om en uge, hvor vi vil gøre vores bedste for at fortsætte den positive trend.”

Sebastien Bourdais foran Felipe Massa

Med tidsstraffen til Sebastien Bourdais rykkede Sebastian Vettel en plads frem og scorede endnu et point. Det placerer nu Vettel på den samlede ottendeplads i kørernes mesterskab a´point med Toyotas Jarno Trulli, men med en sejr på resultatlisten, der rykker Jarno ned på plads ni.

Sebastien Bourdais var dog ikke tilfreds med hans tidsstraf, og var skuffet over Felipe Massas opførsel efter løbet.

”Jeg gjorde alt hvad jeg kunne for ikke at køre ind i ham, og han klemte mig og drejede, og opførte sig som om jeg slet ikke eksisterede, som om jeg ikke var der. Hvad skulle jeg gøre, fordampe? Det er bare en lille smule respekt. Man giver hinanden plads og så går det, hvis man ikke gør det, så vil der være en chance for en episode.”

“Man har alt at tabe og intet at vinde. Han (Massa) skulle pitte indenfor tre omgange, jeg var foran ham, og ville slutte efter os alligevel. Hvorfor vil man så gøre sådan noget? Jeg forstår det ikke.”

Naturligvis var Felipe Massa ikke enig.

Toro Rosso skriver i deres pressemeddelelse, at en sjov fodnote er, at Felipe Massa og Bourdais har den samme manager. Tal om behovet for en splittet personlighed, skriver de om Nicolas Todt, der skal mægle mellem hans to klienter