• Forside

110% regel kostede Schumacher sejren

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/3 2006 klokken 18:03

Michael Schumacher mener, at den nye 110% kvalifikationsregel sandsynligvis kostede ham sejren i søndags. Grunden til dette skyldes det nye indviklede kvalifikationssystem. Regelen foreskriver, at alle kvalifikationsgange skal ligge indenfor 110% af den hurtigste omgang.

Michael Schumacher kørte 11 timede omgange, men kun de 10 omgange blev godkendt. En enkelt omgang blev diskvalificeret, da Michael Schumacher tabte en masse tid bag en langsommere kørende bil og dermed ikke overholdt de 110%.


En ekstra omgang før første pit stop kunne have givet Michael Schumacher sejren.

Dette betød, at Michael Schumacher kun fik fyldt brændstof på for de 10 godkendte omgange og ikke de 11 omgange. Konsekvensen var 2,75 kg mindre brændstof i tanken eller en ekstra omgang på banen.

Jean Todt siger, at det måske kostede Michael Schumacher sejren. Da Fernando Alonso kom ud fra hans andet pit stop kom han ud lige før Michael Schumacher og kom først igennem svinget.

”Måske den ekstra smule ville have været nok til at holde teten.”

Men med det tempo som Fernando Alonso viste, at han kunne køre, så er det ikke sikkert, at Michael Schumacher havde kunne holde Fernando Alonso bag sig de sidste tyve omgange af løbet.