• Forside

Spændende kommentatortrio på BBC i 2009?

Til næste år overtager BBC rettighederne til at vise Formel 1 fra ITV, og det kan blive med en spændende kommentatortrio ved roret, når det første løb vises i marts måned. David Coulthard, Martin Brundle og Eddie Jordan.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/10 2008 klokken 08:10

Endnu er der ikke bekræftet nogle kommentatorer til BBC’s kommende Formel 1 transmissioner i 2009, men det er dog ikke fordi der mangler navne til den prestigefyldte poster. David Coulthard skulle være så godt som sikker på en kommentatorpost. Eddie Jordan nævnes i en rolle som ekspertkommentator, og Martin Brundle, som i forvejen er en del af ITV’s Formel 1 hold nævnes også som en del af det kommende BBC hold.

Endvidere de i Danmark mere ukendte navne Jonathan Legard, Lee McKenzie og Jake Humprey. Eddie Jordan vil dog ikke udtale sig, men kilder indenfor BBC skulle sige, at den er god nok. Det er Eddie Jordans lange karriere indenfor motorsport og specielt Formel 1, der har Eddie Jordan til en ekspert indenfor Formel 1, hvad angår tingene på og udenfor banen.

Eddie Jordan, her med John Howett og Dr.Vijay Mallya ved et Toyota Party i Monaco, har fået tilbud om at blive tilknyttet BBC's kommentatorhold på grund af hans store ekspertviden efter hans mange år i Formel 1 som teamejer.

Martin Brundle er som sagt også et emne, men ifølge rygter så skulle FIA med Max Mosley prøve at spænde ben for Martin Brundle. Det skyldes en klumme Martin Brundle sidste år skrev i den britiske avis ’Sunday Times’, hvor han beskyldte FIA for at udføre en regulær heksejagt på McLaren under sidste års Stepneygate.

Det er Charles Sale fra avisen ’Daily Mail’, der skriver at FIA prøver at obstruere et Brundle skifte fra ITV til BBC.

”BBC’s ønske om at sikre Martin Brundle, kendt for at være den bedste Formel 1 reporter, til den nye sæson, startende i marts, er ikke faldet i god jord hos motorsportens håndhævere.”

”Snakken i F1 paddocken går på, at Alan Donnelly; den officielle stedfortræder for FIA Præsident Max Mosley, har prøvet at overtale BBC chefer fra at ansætte Brundle, som har været i modvind hos motorsportensorganisationen siden han stillede spørgsmål til deres håndtering af sidste års McLarens Spygate-sag.”

David Coulthard skifter pladsen fra Red Bull cockpittet ud med en plads i BBC's kommentatorboks i 2009.

Selv om Jens Winther Junior og hans skiftende medkommentatorer gør et ganske fint stykke arbejde på TV2’s Formel 1 transmissioner, så kan man ikke undgå at kigge længselsfuldt mod England med de aktiver, de har gående eller for den sags skyld syd for grænsen til kommentatorerne hos RTL.

En talsmand fra BBC siger om kommentatorbesætninger for 2009, at

”Vi har ikke bekræftet vores lineup endnu.”