• Forside

Chandhok ny Force India testkører?

Karun Chandhok, den mest succesrige inder i motorsport, skulle være få dage fra at blive annonceret som ny testkører hos det indiske Force India. Det skriver den indiske avis ’The Telegraph’. Testsædet skulle kombineres med endnu et år i GP2.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/10 2008 klokken 08:10

Den unge Red Bull-støttede inder Karun Chandhok skulle være klar til at sætte sig i Force India testsædet i 2009. Det skriver en indisk avis, der menes at vide at Karun Chandhok har taget imod et tilbud fra Force India teamejer og landsmand Viijay Mallya om at overtage testkørersædet fra Vitantonio Liuzzi ved årets udgang.

I avisen ’The Telegraph’ nævnes det, at

”Det vil være ideelt for Chandhok, hvis han får en fast testrolle i 2009.”

Karun Chandhok kan blive Force Indias nye testkører i 2009

”Testing er begrænset i F1, som et omkostningsbesparende fokusområde, så han kan både køre i GP2 og klare at teste.”

Under den belgiske Grand Prix-weekend var Karun Chandhok dog ikke så modtagelig overfor pladsen som testkører i 2009, men det skulle efter sigende være med en lovet Formel 1 debut i 2010 hos Force India.

Dengang sagde Karun Chandhok til den indiske avis ’Trust of India’

”Hvis der er en option på at køre for Force India, så vil det være en stor ting.”

Problemet med at være testkører ligger i det nuværende testreglement, hvor testkørere ikke bruges særlig ofte.

”I disse dage betyder testreglerne, at man får meget begrænset kørsel som testkører uanset teamet, måske 5-6 dage maksimalt om året, hvilket betyder at man bruger meget tid på at se andre kørere teste, men man selv bliver ’rusten’”

”Jeg ville elske at teste for et topteam og jeg er i snak med nogle teams længere fremme på gridden, udover Force India.”

Karun Chandhok får sin Formel 1 og testdebut for Red Bull Racing i RB3 chassiset

Red Bull gav tidligere i år Karun Chandhok sin Formel 1 debut under en test for holdet. Der er dog flere ting, der peger imod at Karun Chandhok kan være på vej ud af Red Bull-motorsportsprogrammet. Ifølge den spanske avis ’Diario Sport’ skulle den nykårede Britisk F3-mester Jamie Alguersuari være på vej til at blive ny testkører for Red Bull.

Den 18-årige spanske kører Jamie Alguersuari skal kombinere testkørerrollen hos Red Bull med et sæde i GP2 hovedserien i 2009. Aftalen skulle dog først blive bekræftet i november.