• Forside

Ferrari chokerede over Schumachers afvisning

Michael Schumacher afviste Ferraris tilnærmelser om at blive det Italienske teams teamchef, til en løn på £5 millioner om året. Afslaget der har været hemmeligholdt indtil nu, rystede hele Ferrari hierarkiet.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 21/11 2008 klokken 20:11

Det der måske mest rystede Ferrari folkene var Schumachers årsag til at afvise dem. Han ville køre højhastigheds motorcykelrace, og bruge sin opmærksomhed på det.

Den syvdobbelte verdensmester blev ellers stærkt opfordret, af Ferraris præsident Luca di Montezemolo, til at tage jobbet som teamchef.


Michael Schumacher sagde nej tak til jobbet som teamchef

Den nygifte franskmand, Jean Todt, havde annonceret at han ville forlade posten, som så blev tilbudt til Schumacher.

På det tidspunkt havde Schumacher imidlertid allerede fået smag for motorcykel løbene, og satsede på at komme til at køre det mere seriøst, og oftere end hidtil.

Casey Stoner i sæsonens sidste MotoGP løb på Valencia banen. Det er denne motorcykeltype Michael Schumacher vil gøre mere ud af, på trods af konens protester

På trods af at Montezemolo og Bernie Ecclestone begge prøvede at bearbejde ham ivrigt, valgt Schumacher at holde sig til den lidt mindre stressende stilling som rådgiver for holdet, og mentor for Felipe Massa.

Derfor blev posten som teamchef tilbudt Stefano Domenicali, som var en velkendt og populær person inden for teamet.

Schumacher havde ellers været hjemme på sit superlandsted i Schweiz for at tale tilbudet igennem med fru Corinna, og hun mente at det ville være bedst hvis han takkede ja, da hun gerne så ham lave noget lidt mindre farefuldt, end det han havde lavet hidtil.

Hovedpersonen selv hadede derimod tanken om at skulle proppes om bag et skrivebord, langt væk fra den spænding og fart som han trives så godt med.

"Vi er gode venner, men jeg vil ikke have dit job"

”Jeg har set hvordan Jean Todt gik til arbejdet opfyldt af passion for jobbet, ligesom jeg gjorde i bilen, og det var fantastisk. Men alt for ofte så jeg ham også sidde bag ved sit skrivebord i Maranello, dag efter dag, og ofte også i week-enderne. Da spurgte jeg mig selv om det var noget for mig, og svaret var entydigt nej,” lyder det fra den tidligere verdensmester.

Bernie Ecclestone mener dog stadig at det svare til at David Beckham skulle sige nej tak til at lede Manchester Uniteds fodboldhold.

”Utroligt,” udbrød han.

Bernie forstår ikke Schumachers beslutning

Som vi alle har set, er det jo gået fornuftigt med Domenicali ved roret, idet Ferrari lykkedes med at vinde konstruktørernes mesterskab endnu engang, og Felipe Massa var jo også kun en hårsbredde fra at blive verdensmester for kørerne.