• Forside

McLaren MP 4-24 præsenteret (opdateret)

Klokken 12 i dag præsenterede McLaren og Mercedes den helt nye MP 4-24, som Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen skal forsøge at forsvare VM med. Der var glæde i Woking, da McLaren i dag præsenterede den nye MP 4-24, som Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen skal forsøge at forsvare og genvinde VM i.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/1 2009 klokken 13:01

Under stor mediebevågenhed præsenterede McLaren for første gang siden år 2000 en VM-forsvarer.

Det var efter sigende med KERS indbygget i den nye MP 4-24, at McLaren præsenterede bilen for pressen hjemme i hovedkvarteret McLaren Technology Center i Woking.

Den nye McLaren MP 4-24 er ved første øjekast den bil af de foreløbig tre præsenterede (Ferrari F60 og Toyota TF109), der har mest tilfælles med sidste års model.

MP 4-24 er ved den første iagttagelse en flot bil. McLaren fortsætter med den gode farvekombination af chrom og flourescerende orange, der har gjort McLaren til en af de flotteste, men også sværeste biler at fotografere i fart.

MP 4-24 pakkes ud

Afgående McLaren teamchef Ron Dennis og Mercedes motorsportschef Norbert Haug

Hvis der var nogen, der mente at McLaren MP 4-23 var en Ferrari i forklædning (ovenpå Stepneygate), så er der ingen tvivl om, at McLaren MP 4-24 bærer meget lidt tilfælles med F60. Umiddelbart er der ikke meget, der ser ens ud på de to chassiser.

Forvingerne er designet med forskellig tilgang. Luftindtagene og bagenden kan ikke sammenlignes, og selv den lille detalje som placeringen af kameraet er rykket længere tilbage på motorcoveret. Hvad der virker bedst får vi at se på racerbanerne.

McLarens løbs- og testkørere

McLarens 2009-udfordrer MP 4-24

Sandsynligheden for at McLaren ikke stiller til start med KERS lyder heller ikke sandsynligt. Ifølge McLarens egen pressemeddelelse har McLaren og Mercedes-Benz HighPerformanceEngines arbejdet i to år på systemet. KERS vil i år være begrænset til 400 kJ, men den elektriske udladning skulle give en effektforøgelse på 80 hk i 6.7 sekunder pr. omgang. Et effektivt våben til at forsvare eller angribe midt i løbet.

Smil

Så er vi klar til at lægge billeder ud på Facebook

Under præsentatinen blev Gary Paffett bekræftet som fortsat testkører. Der har været lidt tvivl omkring hans rolle hos McLaren ovenpå efterårssæsonens megen snak omkring Paul di Resta. Pedro de la Rosa, Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton udgjorde resten af ’The Usual Suspects’.

McLaren vil nu pakke MP 4-24 ned og tage den lange vej til den nye bane Portimao i Portugal, som holdet også testede på før jul. Testen starter mandag, hvor holdet får følgeskab af Ferrari, BMW, Williams og Renault.

The Usual Suspects

Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen

Under præsentationen af MP 4-24 er det også kommet frem, at McLaren teamchefen Ron Dennis vil trække sig tilbage inden sæsonstarten og overlade det sidste ansvar til Martin Whitmarsh, der i lang tid har fungeret som nummer to hos McLaren (se selvstændig historie på BMF1).

McLaren MP 4-24

McLaren MP 4-24