• Forside

Kimi er fra en anden planet

Kimi Räikkönen er en speciel kører. I mange år har han lystret kælenavnet Iceman, og han er om nogen Michael Schumachers modsætning. Kimi er så speciel, at hans teamchef Stefano Domenicali med et glimt i øjet siger, at Kimi kommer langt herfra.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/1 2009 klokken 15:01

Under det netop afviklede Wroom-arrangement i Madonna di Campiglio udtalte Ferrari teamchef Stefano Domenicali, at Kimi Räikkönen er en noget speciel type kører, men en kører som han ikke vil undvære hos Ferrari. Kimi er sin egen.

Stefano Domenicali bliver citeret af det tyske Sports-Informations-Dienst for at sige om Iceman.

”Kimi lever i en anden verden, på en helt anden planet.”

Ferrari teamchef Stefano Domenicali

Hvad mener Stefano Domenicali så med dette? Jo nu skal du høre. Mens Felipe Massa testkørte den nye F60 på Mugello, Michael Schumacher, Luca Badoer, Marc Gene og Massas manager Nicolas Todt så på, der lå Kimi og sov i en bil ude på parkeringspladsen.

Kimi Raikkonen under Wroom-arrangementet

”Kimi isolerer sig selv. Hvis han føler noget pres, så er det kun fordi han lægger det på sig selv.”

Michael Schumacher var en kører, der havde et behov for at være sammen med andre. En fantastisk teamplayer, der ville teamet det bedste. Sådan er Kimi ikke. Han har ikke behovet for at være sammen med andre eller centrum for begivenhederne.

Den dag hvor Kimi kommer storsmilende og byder teamets mekanikere velkomne på flydende italiensk kommer ikke.

”Det er ikke sådan han er. Han er meget utålmodig, når det kommer til at køre og vinde løb igen.”

Kimi Raïkkönen

Kimi Räikkönen får i år en ny ingeniør. Andrea Stella har overtaget Chris Dyers job. Ifølge rygterne fordi Kimi og Chris Dyer aldrig klikkede sammen.

Stefano Domenicali siger dog, at det skyldes, at Chris Dyer er skiftet til en anden plads højere i organisationen, og Andrea Stella er blevet forfremmet som en del af den naturlige udvikling.

Kimi Räikkönen skulle være så tændt på et comeback, at det lykkedes ham at tabe flere kilo på den ellers ikke store finske krop.