• Forside

Kraftig vind ødelagde BMW test

BMW var sammen med Ferrari de eneste to teams, der testede alene i denne uge. Dårligt vejr prægede alle tre testlokationer, og BMW’s sidste to dage i Valencia blev delvis ødelagt på grund af kraftig vind. Det betød en ændring i det planlagte testprogram.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/1 2009 klokken 12:01

BMW var alene, da de testede den nye F1.09 på Ricardo Tormo-banen i Valencia. De første to dage gik efter planen, men torsdag og fredag ødelagde kraftig vind det planlagte testprogram. Vinden var fredag så kraftig i perioder, at der blæste ting ind på banen.

Det fik BMW til at gå fra at fokusere på opsætninger til mere generel holdbarhedstest. Der var ikke de store problemer med F1.09, men på grund af vinden kunne man ikke presse materiellet til det yderste. BMW var dog tilfredse med testen.

Walter Riedl fra BMW Sauber sagde om testen.

”Efter tirsdagens shakedown i Valencia begyndte vi de fire dages test. Vi nåede en total på 1887 km, og den nye BMW Sauber F1.09 klarede det unden nævneværdige problemer, så vi kunne gennemføre et planlagt testprogram hver dag.”

Robert Kubica tester F1.09

”Vi har allerede brugt 2009-versionen af V8 motoren med omdrejningsbegrænseren på 18.000 o/min, ligesom vi har brugt KERS. Alt i alt er vi meget glade for testen, specielt med henblik på den gode holdbarhed."

"Nu er vi naturligvis interesserede i at finde ud af, hvor vi står i forhold til konkurrenterene, men vi bliver nødt til at vente til testen i næste uge for at få en ide om det.”

Nick Heidfeld tester BMW F1.09

Nick Heidfeld sagde om hans første test med F1.09

”Selv om testen var nødt til at blive afbrudt engang, da vinden blæste ting ud over banen, så lykkedet det mig at køre nogle længere stints om eftermiddagen. Jeg sluttede dagen med at træne starter på forskellige dækcompounds.”