• Forside

Er Honda F1 Racing Team på vej tilbage?

For to dage siden meddelte Honda Motor Co., at selskabets adm. dir., Takeo Fukui, træder tilbage. Meddelelsen åbner måske en dør på klem for at Honda igen træder ind i Formel 1 med et rent fabriksteam.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/2 2009 klokken 12:02

Honda Motor Co’s. kommende, adm. direktør, Takanobu Ito, der erstatter Takeo Fukui, åbner en dør på klem for, at den skrantende bilkoncern måske vender tilbage til Formel 1.

Honda trak i december 2008 stikket ud af sit F1-team med henvisning til den galopperende finanskrise. I fremtiden skal der fokuseres på bilfabrikkens kerneforretninger. I disse dage har teamet derfor et ”Til salg”-skilt hængende på garageporten.

Takanobu Ito skal overtage roret til juni, men den kommende koncerndirektør insisterer på, at elite-motorsport er ”meget udfordrende, men også sjovt”.

Måske genopstår Hondas F1-team. Her er det Lucas di Grassi i Honda RA108.

”Desværre har vores firma en lettere forkølelse lige nu,” som Ito udtrykker det.

”Men vi vil meget gerne kurere denne forkølelse så hurtigt som muligt og arbejde hen imod at få glæden (ved racing, red.) igen,” forklarede den 55-årige direktør på en pressekonference i Tokyo.

Måske er dette et signal fra Hondas nye direktør om, at drømmen om topplaceringer i Formel 1 ikke er definitivt slut.

Honda har deltaget i Formel 1 Grand Prix’er med fabriksteams fra 1963-1968 og 2005-2008 men opnåede størst succes som motorleverandør i 80’erne og 90’erne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER