• Forside

A1-chef var interesseret i Honda

Tony Teixeira, den sydafrikanske chef for A1 GP-serien har overfor Autosport bekendtgjort, at han var en af de købere, som Honda snakkede med. Dog er han ikke længere interesseret i holdet, som havde et helt specielt formål for ham.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/2 2009 klokken 19:02

Verdens bedste racerkørere sidder i en Formel 1-bil, men hvordan kommer man ind i Formel 1, hvis man ikke har millioner eller et kendt navn med sig.

A1-chefen Tony Teixeira var smart. Man opretter et hold, som vinderen af A1-Grand Prix mesterskabet skal køre for.

Til Autosport sagde Tony Teixeira.

”Jeg var en af dem, der har talt med Honda de sidste to uger.”

Felipe Massa og Tony Teixeira på Kyalami

Finanskrisen har dog lagt en dæmper for den sydafrikanske milliardærs interesse. Formel 1 er noget mere interessant i 2010, hvis de lovede besparelser slår igennem. Det er dog ikke første gang, at Tony Teixeira har forsøgt at erhverve et hold.

”Den eneste grund til, at vi ønsker et F1 hold er for, at vinderne af A1 kan komme til F1. På grund af tidspunktet kan jeg ikke stå inde for dette års budget.”

A1 GP på den tidligere F1-bane Kyalami

Skulle A1-chefen få held til at erhverve et hold, og her har interessen ligget hos både Spyker og Toro Rosso, så er det sandsynligt, at hans hold vil få base nær den nye bane Portimao ved Algarve i Portugal.

Portimao er meget rost for banens design, og A1 GP serien kører på banen i april måned. Sydafrikaneren har købt et stort stykke land tæt på banen.

”Jeg bygger mine egne biler og designer mit eget chassis. Jeg har min egen fabrik, så jeg vil ikke være chef for et kundehold.”

”Jeg kan nu bygge mit eget chassis og køre med en Ferrari-motor, men ellers vil alt være det samme.”