• Forside

Vijay Mallya kunne have lukket Honda

Honda, Brackley F1, Brawn Racing eller hvilket andet navn det genopkøbte Honda-team kommer til at stille op under, kunne have fået dødsstødet for et par uger siden. Vijay Mallya stod med et vigtigt valg, der kunne lukke eller redde Honda.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/3 2009 klokken 09:03

Teamchefen for Force India, Dr. Vijay Mallya kunne have lukket Honda for bestandigt. Motorreglementet byder, at en motorfabrikant kun kan levere kundemotorer til et ekstra hold, med mindre de opnår dispensation til at levere til yderligere hold.

Da Mercedes i forvejen leverer motorer til McLaren og Force India, så skulle Vijay Mallya give tilladelse til, at Mercedes kan levere motorer til Ross Brawns hold. En tilladelse, som i sportens interesse blev givet.

“Jeg var ret glad for bare at acceptere dette i sportens interesse. Vi har allerede set et team forsvinde fra gridden, Super Aguri i 2008, og jeg ville hade at se endnu et team forsvinde i 2009.”

Dr. Vijay Mallya - Force India teamejer

“Reglerne hos FIA siger, at en motorfabrikant kan kun levere til to hold. Hvad angår Mercedes, så er det McLaren og Force India.”

”Jeg mener dog, at en speciel et-årig dispensation, som jeg har forstået det, er blevet givet til Mercedes for at kunne levere til ex-Honda for at bevare det på holdet.”

”Jeg kunne have protesteret, men jeg valgte at lade være fordi det er det bedste for F1. Ingen bryder sig om at se et hold forsvinde. Vi så desværre Super Aguri forsvinde sidste år, og jeg tror ikke, at det er godt for sporten, hvis endnu et team forsvinder.”