• Forside

Haug: Vi må forbedre dramatisk

Der er vendt op og ned på Formel 1-feltet og det er gået hårdt ud over sidste års mesterskabsteam, McLaren. En ødelagt gearkasse ødelagde kvalifikationen for verdensmesteren, Lewis Hamilton, og Heikki Kovalainen mangler fart.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/3 2009 klokken 12:03

Det var ikke en nem kvalifikation for højt profilerede McLaren. Således sluttede Lewis Hamilton som nr. 15 og Heikki Kovalainen som nr. 14.

“Et gearkasseproblem - et ødelagt fjerde gear - på Lewis’ bil hindrede ham i at sætte en hurtig tid, hvilket han ellers ville have gjort,” lyder det fra teamchef Martin Whitmarsh.

“Begge kørere gjorde et godt stykke arbejde under omstændigheder, der var svære for os alle. Vi har gjort fremskridt de sidste par uge, men tilsyneladende ikke tilstrækkeligt. Der kommer dog mere, og vi arbejder hårdt i både Woking, Brixworth og Stutgart,” slutter han.

Lewis Hamilton i den problematiske MP 4-24. Briten kom ikke ud til Q2.

Mercedes’ motorposrtschef, Norbert Haug, indrømmer, at der mangler fart i bilen.

“Heikki gjorde et solidt stykke arbejde, med den fart bilen kunne give ham. Det er en skam, at Lewis fik gearproblemer på sin bedste omgang. Et problem vi aldrig har oplevet under vores 7.000 km. testkørsler.”

“Vores fart er helt klart ikke særlig høj. Men Kimi og Nick, der også kørte med KERS, var kun henholdsvis 0,32 og 0,25 sekund foran os og Fernando ikke mere end 0,15 sekund hurtigere.”

“Men selvfølgelig, vi bliver nødt til at forbedre farten dramatisk,” slutter Haug, der samtidig ønsker Brawn GP tillykke med sit flotte kvalifikationsresultat.

“Vi er specielt glade for, at vores Mercedes-Benz-motor ligger i forreste startrække.”

Siden interviewet er Lewis Hamilton blevet straffet med 5 startplaceringer på grund af udskiftning af den ødelagte gearkasse. Det er senere blevet til 3 placeringer, idet Toyota fik en placeringsstraf for fleksibele bagvinger.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER