• Forside

Sejr nummer to til Jenson og Brawn

Det krævede en god gang kraftig regn midt i dagens løb på Sepang, men så var sejr nummer to i træk hjemme til Jenson Button og Brawn GP. Løbet blev stoppet på omgang 32, og det blev aldrig startet igen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/4 2009 klokken 18:04

Det blev kun til 5 point til Jenson Button, da han i dag vandt løbet på Sepangbanen. Efter 32 omgange valgte løbsledelsen af stoppe løbet på grund af den kraftige regn og de store vandmængder på banen. Efter mere end 30 minutters stilstand valgte løbsledelsen af aflyse de resterende omgange.

Da det skete på omgang 32 af 56 nåede man ikke det magiske tal på 42 omgange eller 75% af den samlede løbsdistance, så for første gang siden Australiens Grand Prix i 1991 blev der uddelt halve point til kørerne. Det betyder, at Jenson kun opnåede 5 af de normalt 10 point, der tildeles til vinderen.

Jenson Button sagde efter løbet.

”Sikke et vildt løb! Det var virkelig spændende og jeg er lettet over at slutte på toppen idag. Jeg lavede ikke den bedste start og blev overrasket over den manglende grip på min side af gridden. Jeg dykkede sent ind i første sving, men fik overstyring, hvilket sendte mig ned på plads 4.”

Top 3 på podiet i det malaysiske GP 2009

”Jeg var i stand til at overhale Alonso sidst på første omgang og overhale Trulli og Rosberg under det første pit stop. Jeg var tilfreds med bilen, og vores fart var god, men vejret gjorde, at løbet blev helt åbent. At vælge de rigtige dæk var svært, men vi tog de rigtige valg på de rigtige tidspunkter, specielt da det meget hurtigt begyndte at regne voldsomt.”

“Jeg takker min ingeniør Andrew Shovlin, der var med mig på podiet i dag, og hele holdet for deres arbejde med strategien og i pitten. Sidste weekend sagde vi, at vi havde fået en eventyrstart til sæsonen, og jeg er stolt over at kunne fortsætte den her.”

Top 3 i kvalifikationen

Rubens Barrichello startede løbet fra en ottendeplads, men endte med at slutte på en femteplads.

”Det var et godt løb, og jeg var meget glad for måden bilen opførte sig, da det var tørt under mit første stint i løbet. Efter en god start følte jeg, at jeg var hurtig nok til at indhente de forankørende og score nogle gode point.”

”Uheldigvis blev vejret værre, og på grund af mig brugte vi lidt ekstra tid i pitten, hvilket kostede et par pladser. Det vigtigste er dog, at bilen kører godt og vi har vist, at vi er konkurrencedygtige på forskellige banetyper. Tillykke til Jenson og holdet for at fortsætte den fantastiske start på sæsonen. Jeg ser frem til at fortsætte den i Shanghai.”

Rubens Barrichello i Brawn BGP 001

Teamchef Ross Brawn var tilfreds med sine kørere efter løbet.

”En fantastisk teamperformace i dag, og en velfortjent anden sejr til Jenson og holdet. Det var et begivenhedsrigt løb for at sige det mildt, og jeg er lettet over, hvor hurtigt vi reagerede på de ændrede vejrbetingelser, og bevare den føring som Jenson havde opnået under hans første stint.”

“Vi er glade for at have fået så fantastisk en start til sæsonen med to pole positions og to sejre i de to første løb. Man kan ikke ønske mere end dette.”