• Forside

Endnu en nedtur for Ferrari

Ferrari har fået den værst tænkelige start på Formel 1 sæsonen, hvor de ikke har scoret et eneste point i de to første løb og har vist en besynderlig mangel på overblik.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/4 2009 klokken 09:04

Da Ferrari under Malaysias Formel 1 Grand Prix, valgte at sætte regnvejrsdæk på Kimi Räikkönens bil, selvom det ikke var begyndt at regne endnu, var det seneste i en række underlige beslutninger fra holdets side og mindede om en satsning vi kunne forvente fra det hedengangne Minardi hold.

Alle ville have bukket og lovprist Ferraris holdchef, Stefano Domenicali, hvis regnen var begyndt at vælte ned, mens Kimi Räikkönen var på vej ud af pitten, men en omgang på regnvejrsdæk på tør bane, er så skadelig for dækkene, at det ikke kan forsvares at sende ham ud på de dæk, uden det allerede regner.

Alene tidstabet på tør vej, er større over få omgange, end den tid det tager at rykke i pit og få friske dæk på. Det sammenholdt med, at regnvejrsdækkene bliver voldsomt nedslidt, peger på, at Stefano Domenicalis beslutning, ingen mening giver.

Massa venter i F60 på at finde ud af om løbet genoptages

Hvad der gik galt for Felipe Massas kvalifikation, er et andet åbent spørgsmål vi har efter denne weekend.
Det virkede som om, Ferrari var sikre på, at Massas første tider, var hurtige nok og så valgte at sige til brasilianeren, at han kunne slappe af inden Q2, hvilket betød at de slet ikke var klar til at rykke ud, da de kunne se, at hans tid pludselig var i fare for at sende ham ud allerede efter Q1.

Ferrari skal tage sig sammen. Droppe deres hovmod og indstille sig på, at det ikke er McLaren de skal slås med i år, men alle holdene.

Brawn GP må siges at have gjort det godt, med hensyn til forberedelserne. At de næppe er i stand til at holde momentum over hele sæsonen, er en anden sag, men man skal ikke forklejne Jenson Buttons to sejre, ud af lige så mange mulige, noget der kan ende med at blive afgørende.

At Jenson Button skulle gå hen og blive verdensmester i år, er der nok ikke mange der tror på, selvom han står godt i kampen. Men hvem bliver verdensmester i år, næppe en Ferrari eller McLaren pilot.
Hvad gør Ferrari nu?

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.