• Forside

Drop Bernie, FOM, Max og FIA

Normand Legault, promotor for det i øjeblikket ikke på kalenderen canadiske Formel 1-Grand Prix, opfordrer de 10 Formel 1-hold til at starte deres egen serie uafhængig af Max & Bernie. Det kræver, at FOTA står sammen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/4 2009 klokken 09:04

FOTA har ikke behov for Bernie Ecclestone eller Max Mosley.

Det kan godt være, at navnet Formel 1 ikke vil være navnet på serien, men det vil stadig være Formel 1, der bliver kørt under det nye navn.

Det siger Normand Legault til den canadiske avis ’La Presse’.

”Jeg sagde til dem (holdene før FOTA blev endelig etableret): ’Hvorfor organiserer I jer ikke ligesom en nordamerikansk sportsliga?’ Når Montreal Canadiens spiller mod Boston Bruins, så spørger de ikke det internationale hockeyforbund om at dømme kampen.”

”Indenfor professionel sport i Nordamerika, har hver liga en bestyrelse af guvernører, en kommisær og en vicepræsident der styrer butikken. Ejerne af sporten klarer sig selv. NHL behøver ikke at spørge nogen, hvis de ønsker at udvide størrelsen af nettet med seks tommer.”

Promotoren til det canadiske Grand Prix opfordrer FOTA til at bryde med Max Mosley og Bernie Ecclestone, og selv skabe den organisation, der skal sanktionere sporten.

Ifølge Legault så er FOTA’s sammenhold overfor det pointforslag FIA indførte et godt eksempel på, at de kan stå sammen, når det gælder.

”Holdene kunne sige farvel i morgen. De kunne kalde det Grand Prix World Championship. Hvis man har Ferrari, BMW, Williams, hvis man har Lewis Hamilton, så er det ligesom det samme.”

Normand Legault mener, at det største problem ligger i fordelingen af penge mellem FOM og holdene. FOM tager 50% af alle indtægter, mens holdene så kæmper for de sidste 50%. Af samme grund er det blevet så dyrt at afvikle et Formel 1-løb for arrangørerne.

“For at vende tilbage til NHL, hvis de administrative omkostninger er $50 millioner, og det totale revenue er på $1.8 milliarder, så svarer det kun til tre procent. I F1 tager manden, der styrer forretningerne 50% af revenuet.”

Hockenheim er en bane, der lider kraftigt under Bernie Ecclestones krav om flere og flere penge.

Mener du, at Normand Legault er inde på det rigtige, eller skal han blande sig udenom? Giv din mening til kende i BMF1’s Facebookgruppe.