• Forside

At droppe McLaren kan ødelægge Hamiltons karriere

Jackie Stewart er en mand, der har en mening om alt. Ofte hører man den, tænker over den og glemmer den igen. Der kommer dog også fornuftige ord ud af den klejne skotte med de tre vm-titler. Som at en forhastet beslutning kan ødelægge Hamiltons karriere.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/4 2009 klokken 11:04

Lewis Hamilton er regerende Formel 1-verdensmester, og er i gang med på ny at opleve den kedelige side af Formel 1. Det var tydeligt i 2007, da forholdet til Fernando Alonso gik skævt og McLaren blev dømt i spy-gate.

Det er også tydeligt nu, hvor Lewis Hamilton er blevet taget i at lyve overfor australske stewards, samt senere Charlie Whiting.

Lewis Hamilton sidder stadig i en McLaren, men hvor længe?

I dagene efter Bahrains Grad Prix bliver vi klogere på, hvad der reelt skete, og hvilke konsekvenser løgnene vil få for den regerende verdensmester og hans team. Vi har denne uge skrevet, at Lewis overvejede et skifte til Brawn Grand Prix. Der skulle dog også være bud efter verdensmesteren i USA.

Jackie Stewart siger dog, at et drop af McLaren kan ødelægge Lewis’ karriere. Lewis’ troværdighed har lidt et alvorligt knæk, og uagtet om Lewis Hamilton dømmes eller ej, så vil det være svært at tage Lewis’ ord for gode varer i et tvivlsspørgsmål. For han har jo løjet før!

”Lewis og hans far har behov for at tage den med ro nu. Hvis han skifter til et andet hold, så kan det ødelægge hans karriere, helt sikkert bringe den i fare.”

Afgående McLaren teamchef Ron Dennis og Mercedes motorsportschef Norbert Haug, mens alt var fryd og gammen hos McLaren.

Mercedes Motorsportschef Norbert Haug skulle have udtalt til den tyske presse, at det var lige før Lewis Hamilton havde droppet McLaren efter at være beskyldt for at være en løgner.

Jeg fristes til at sige, at Lewis snart bør gøre alvor af sine trusler om at stoppe inden han bliver til drengen, der råbte ulv.

For det er ikke første gang, at Lewis Hamilton truer med at stoppe i Formel 1. Det er sket tidligere hver gang kritikken af verdensmesteren og hans nogle gange besynderlige kørestil er blevet for stor.

Mark Webber og Sebastian Vettel side om side under en sikkerhedsbilperiode. Japan 2007

Et eksempel var efter det japanske Grand Prix i 2007, hvor Lewis Hamilton blev beskyldt for mærkelig kørsel, og under en sådan manøvre var skyld i, at Sebastian Vettel kørte op bag i Mark Webber. Her meldte Lewis ud, at hvis folk troede han var sådan, så var han ikke sikker på, at han havde lyst til at deltage i Formel 1.

Man fristes også til at sige, hvilke alternativer Lewis Hamilton har til McLaren. Brawn Grand Prix har fået en superstart, men de har ikke råd til Lewis Hamilton medmindre han nærmest vil køre gratis. Hvem skal dog smides ud af Brawn.

Button og Hamilton i kamp om blive Englands yndling.

Jenson Button med to sejre i bagagen for ikke at skabe en intern britisk strid? Rubens Barrichello, der kører fantastisk hans alder taget i betragtning og som kører for peanuts i forhold til verdensmesteren?

Ferrari måske? De har to habile kørere i Kimi Räikkönen og Felipe Massa, og med udsigten til Fernando Alonso i holdet om et års tid eller to.

En undersøgelse foretaget af den italiens sportsavis ’La Gazzetta dello Sport’ giver næsten ingen opbakning til briten. Fem kørere kunnes vælges som favorit, og resultatet blev.

Fernando Alonso er et noget mere populært alternativ til Ferrari end Lewis Hamilton, hvis man spørger fansene. Copyright Michael Ewert.

Fernando Alonso med 41.5% af stemmerne foran Robert Kubica (24.6%), Felipe Massa (16.8%), Kimi Räikkönen (8,9%) og sidst Lewis Hamilton med 8,2%.

Jackie Stewart siger:

“McLaren er ikke konkurrencedygtige lige nu, men der er ingen grund til at tro, at der ikke kan komme en mærkbar forbedring i de næste to til tre løb.”

Flere peger på, at en del af problematikken ligger hos Anthony Davidson. Lewis’ far, der også fungerer som manager, bør skiftes ud med en neutral manager.

Han blander sig for meget i, hvordan tingene skal køre, og er ikke på samme måde en teamplayer. Han har for meget indflydelse og bør stoppe sit virke af hensyn til sønnikes videre karriere.

Er et af problemerne for Lewis Hamilton, at farmand bestemmer for meget?

Hvad der er mest rigtigt ved kun Lewis Hamilton. Dog bør han forblive i Formel 1 for selv om der sikkert er bud efter verdensmesteren i USA, så er der ingen, der har råd til at betale hans løn og dropper han først Formel 1, så er det meget svært at komme tilbage.

Så måske bør Lewis Hamilton lytte lidt til den gamle mand i kilt.